Internet kao opasnost

E. H.

14. 03. 2019. u 16:41

Интернет као опасност

Foto: Promo

Na inicijativu opštine Stari Grad održana je tribina "Internet kao opasnost savremenog doba"
NA inicijativu opštine Stari Grad održana je tribina "Internet kao opasnost savremenog doba". Ilija Životić predsednik Strukovnog "Udruženja Unternacionalne Policijske Organizacije" govorio je o zloupotrebi interneta u terorisičke svrhe.

Životić je upoznao građane sa načinima korišćenja različitih vrsta sajtova, onlajn platformi, društvenih mreža i aplikacija od strane ekstremističkih grupa za potrebe radikalizacije, vrbovanja i na kraju slanja u ratom zahvaćena područja. Mlade u publici je najviše interesovalo kako ekstremisti i teroristi dolaze do podataka, kako pronalaze svoje simpatizere na društvenim mrežama ali i koje opasnosti vrebaju na "Dark Vebu".

Predrag Nikolić predsednik ISC i direktor firme "Kuguar Sekjuriti" koja se između ostalog bavi obezbeđenjem osnovnih i srednjih škola, govorio je o nasilju preko društvenih mreža i sve popularnijih viber grupa. Mladima je skrenuta pažnja da nema razlike u onlajn i fizičkom nasilju da su posledice ozbiljne u oba slučaja i da nasilje na društvenim mrežama često prerasta u različite oblike fizičkog nasilja.

Pročitajte još - PRVO PITAJ PA ZAKAČI: Ovakav internet ide u prošlost

Hajrija Ramadani, predsednik udruženja žrtava nasilja Hajr iznela je nekoliko primera sa kojima se srela tokom rada sa svojim udruženjem.

Reč je o nasilju na društvenim mrežama i posledicama sa kojima se suočavaju čitave porodice mladih protiv kojih je to nasilje bilo usmereno, naglašavajući da su žrtve ne samo pojedinci već čitavo njihovo blisko okruženje, roditelji, braća i sestre i bliski prijatelji.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije