“NEK CRKNU MAMINE MAZE“: Učiteljica iz Topole otkrila zašto je vređala đake

M. Luković

28. 02. 2019. u 20:51

“НЕК ЦРКНУ МАМИНЕ МАЗЕ“: Учитељица из Тополе открила зашто је вређала ђаке

Učiteljica sa svojim đacima Foto "Fejsbuk"

Vesna Stevanović objasnila šta stoji iza, kako ona kaže, ishitrene i nepromišljene objave na Fejsbuku. Škola će pokrenuti postupak i ispitati slučaj

POGREŠILA sam. Neukusno sam se našalila, i nije mi bila namera da bilo koga povredim, posebno ne svoje đake. Zbog toga se iskreno svima izvinjavam - kazala je danas u telefonskom razgovoru, za "Novosti", Vesna Stevanović, učiteljica u OŠ "Karađorđe" u Topoli.

Pročitajte još:Petrovo: Poverenje učiteljici Bojani Đurić

Učiteljica, koju su zbog, kako i sama kaže, ishitrene i nepromišljene objave, ocrnili na društvenim mrežama kaže da nije imala lošu nameru, ali i da je spremna da snosi odgovornost. Ona je odvela đake drugog razreda na rekreativnu nastavu u Vrnjačku Banju, a potom na "Fejsbuku" napisala: "Nek' crknu mamine maze koje bez razloga nisu sa nama", misleći na đake koji su ostali u Topoli.

Pročitajte još:Majka upala na čas i ispitivala decu, neki od straha povraćali, njen partner pretio učiteljici da će da je pregazi!

- Da sam znala šta će ispasti, nikada ne bih napisala takvu objavu. Izrazila sam se kolokvijalno, jer "može se crći od umora, muke". To sam napisala jer nam oni nedostaju na ovom putovanju - priča Vesna Stevanović, koja u prosveti radi 32 godine.

Želela je, dodaje, i da poruči da je šteta što deca koja su ostala u Topoli nisu sa drugarima, jer im je u Vrnjačkoj Banji prelepo.

Škola će odmah po povratku đaka i učiteljice sa rekreativne nastave pokrenuti postupak o ovom slučaju.

- Biće pokrenut disciplinski postupak o ovom slučaju - kaže direktor škole Ivica Milivojević. - Smatram da nije trebalo nešto tako da napiše. U ponedeljak, kada se vrate iz Vrnjačke Banje, obaviću razgovor sa koleginicom i preduzeti mere koje su propisane zakonom.

PODRŠKA RODITELJA

RODITELJI dece sa kojima smo razgovarali ne misle da je reč o lošoj nameri učiteljice. Čak su otišli u školu kako bi je podržali. Među njima su i roditelji dece koja nisu otišla u Vrnjačku Banju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Шатор

28.02.2019. 21:12

Шта ће ти то на ФБ, што си тражила на крају ћеш и добити, а можда ниси нешто ни мислила лоше. Маните се друштвених мрежа и сличних глупости у префесионалним односима.

Vesa

01.03.2019. 00:25

@Шатор - Šta,bilo joj lepo ?? Koje foliranje.Ona dobija pojačane dnevnice za svako dete i verovatno joj je malo para pa proziva decu ???? Kako te nije sramota? Otkaz i to bez razmišljanja.Proveriti sve njene ekskurzije i rekreativne jer postoji mogućnost da se ugrađivala u cenu . Sramoto jedna,nije ti palo na pamet da postoje roditelji koji nemaju novac da plate da se ti tamo debljaš o njihovom trošku

Dragan

01.03.2019. 04:21

@Шатор - Da li neko od p. komentatora prosvetni radnik? Zar STVARNO mislite da je neka zabava ići na ekskurziju sa decom? Hajde nek se javi neko ko je to radio!

zaliv.net

28.02.2019. 22:16

Poljuljala se buci ekskurzija jel to? Da ih nije skupila dovoljno ne bi isla...zameniti odmah, ima uciteljica koliko hoces ali nema posla!

Deran

28.02.2019. 23:01

A da pitam ja tu uciteljicu kada je zadnji put platila tu Ekskurziju iz svog dzepa. Nikad nije dala ni dinar iz svog dzepa ,Vuk Karadzic je napisao narodnu umotvorinu i nazvao te ljude jednim imenom. Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti, lako je tudjim novcem putovati.

ljuba

28.02.2019. 23:44

Svaki učenik manje ujedno i manja dnevnica za učiteljicu,zato je to nju izrevoltiralo,briga nju za mamine maze.

Ružno

01.03.2019. 08:56

Primitivizam i totalna prosvetna anrhija kojoj treba stati na rep. Oni ne idu na te ekskurzij eu organizaciji škola nego se privatno dogovaraju. Nastavnici dobijaju provizije u visini plate. Reči učenicima da crku je po njoj kolokvijalno? Odvratno. Da smo u bilo kojoj iole normalnoj zemlji, izgubila bi svoj posao još dok je na toj ekskurziji. Sada kaže pogrešno se salila? Vidim po njenom izgledu da ne daje bas dobar primer za zdrav život deci.

Čitam i ne verujem

01.03.2019. 09:26

Koliko smo spremni da sudimo i strogo presudjujemo! Valjda nju najbolje znaju kolege i roditelji dece koju tolike godine uči! I otkud komentari da ona ne plaća ekskurziju??? Samo onaj ko je vodio na put grupu tudje dece zna koliki je to posao i odgovornost! Ovo su deca od 9 godina! Budimo dobri razumni, ne samo strogi i surovi.

Мунгос

01.03.2019. 09:26

600 дин х 2 дана = 1200 дин по детету. Па 20-оро деце = 24.000 дин. Пола месечне плате за два дана.

sale

01.03.2019. 18:33

@Мунгос - Da ali na rekreativnu se ide na sedam i vise dana burazeru tu je fora