U HUMANITARNOJ akciji pokrenutoj za lečenje Milana Filipovića (na slici) iz Požarevca, teško povređenog u nesreći u Americi, sakupljeno je skoro 36.000 dolara, ali nedostaje još 64.000.

Milan je povređen 12. januara u Medisonu, glavnom gradu države Viskonsin, gde se trenutno nalazi na lečenju. Zadobio je tešku povredu mozga, zbog koje je neko vreme proveo u komi, kao i povredu desne noge. Lekari kažu da će njegov oporavak u Centru za rehabilitaciju trajati bar šest meseci, uz još dve operacije na nozi. Pošto Milan nema zdravstveno osiguranje, za njegovo lečenje u UW Hospital u Viskonsinu, neophodno je sakupiti 100.000 dolara.

Pročitajte još - POŽAREVLjANIN TEŠKO POVREĐEN U UDESU U AMERICI: Hitno mu treba novac za lečenje

Njegovi roditelji i brat nisu u mogućnosti da sami podmire troškove, pa su pokrenuli humanitarnu akciju i osnovali fond za oporavak. Dosad se u akciju uključilo više od 400 ljudi iz svih krajeva sveta, a najviše sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Svi koji žele da pomognu, mogu to da učine preko linka https://www.gofundme.com/6qqrt7k na kojem se redovno objavljuju sve uplate i imena donatora.