PUNU podršku inicijativi za osnivanje muzeja generala Dragoljuba Draže Mihailovića u petak je dao i Pokret obnove kraljevine Srbije. Oni podsećaju da je komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini rehabilitovan i da je donet Zakon o izjednačavanju prava četnika i partizana.

- Vreme je da oni koji bi da nas i dalje dele shvate da je rat gotov i da narod mora da zna istinu o oba srpska antifašistička pokreta. Nikada više se ne sme dopustiti da naša deca budu žrtve komunističkih laži, već se mora insistirati na tome da uče istinu, oslobođenu od ideoloških stega - kaže se u saopštenju POKS.

Oni navode da otvaranje Čiča Dražinog muzeja ne znači reviziju istorije, kako neki ističu, već da su se stekli uslovi da istina posle više decenija tame ugleda svetlost dana. Kako kažu, sve će se učiniti da Dražin muzej bude popunjen ličnim predmetima i dokumentima koje je narod sačuvao od zaborava u poluvekovnoj komunističkoj presiji.

PROČITAJTE JOŠ - SUSRET SA ISTORIJOM: Zašto je Draža popularniji od maršala Tita

U polemiku o Čičinom muzeju uključio se i lider Srpskog patriotskog saveza SPAS Aleksandar Šapić, sa uverenjem da takva ideja odavanja počasti generalu neće podeliti Srbiju, nego treba da je ujedini.

- Vreme je da srpski narod konačno sazna pravu istinu. Da skinemo ljagu koja je decanijama lažnom komunističkom propagandom Titovog režima bacana na lik i delo generala Mihailovića - rekao je Šapić.