DVE nedelje posle objavljivanja snimka na kom se vidi kako spasava jednoipogodišnju devojčicu sa ulice u Milvokiju, porodica Irene Ivić Drobnjak odlučila je da organizuje dobrotvornu akciju “Budi kao Irena” namenjenu deci u Srbiji i SAD. Novac koji bude sakupljen, ova žena velikog srca doniraće kao pomoć mališanima koji iz bilo kog razloga žive na ulici ili koriste usluge svratišta.

Organizovanjem akcije, Irena želi da simpatije i podršku miliona ljudi širom sveta usmeri na zajednički viši cilj - za bolji život ugrožene dece i mladih.

- Cilj nam je da se sakupi 50.000 dolara - navodi se u saopštenju koji nam je dostavila porodica Ivić Drobnjak. - Od te sume, 35.000 dolara doniraćemo neprofitnoj organizaciji Covenant House, koja u SAD pruža usluge i krov nad glavom mladima i deci koja se suočavaju sa beskućništvom, dok bismo 15.000 dolara uplatili Centru za integraciju mladih u Beogradu, koji vodi dva svratišta za decu.

PROČITAJTE JOŠ - O NjOJ PRIČA CEO SVET: Srpkinja u Americi spasila dete od sigurnog smrzavanja na ulici (VIDEO)

U obe ove neprofitne organizacije hiljade ugrožene dece pronalaze bezbedno okruženje za odmor, ličnu higijenu, obrok i osećaj topline doma. U slučaju da se prikupi više od 50.000 dolara, sve “preko” biće preusmereno na druge slične humanitarne organizacije, ili na formiranje neprofitne organizacije koja bi pružala podršku ugroženim grupama, posebno deci i mladima.

Više informacija o podršci akciji “Budi kao Irena”, dostupno je na sajtu www.gofundme.com/belikeirena, na fejsbuk-stranici “BeLikeIrena” ili praćenjem haštaga #BeLikeIrena na “Fejsbuku”, “Tviteru” i “Instagramu”.

PLAKETA "NOVOSTI"

ZA gest o kom je govorio ceo svet, Irena Ivić Drobnjak je u Milvokiju dobila priznanje “Heroj dana”, a specijalna plaketa našeg lista “Najplemenitiji podvig godine” biće joj uručena 12. februara u Skupštini grada Beograda.

- Irena Ivić je na lutriji dobila zelenu kartu da se useli u SAD i brzo je opravdala i tu lutriju i svoje Prokuplje. Ni časa nije časila da pomogne bosonogom detetu koje je bespomoćno, po hladnoći, lutalo ulicama Milvokija i krenulo prema auto-putu - rekao je predsednik žirija “Novosti” akademik Matija Bećković.