U ALEJI zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas je u 11 časova održan godišnji pomen Oliveru Ivanoviću. Pomenu mučki ubijenom lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP), koji su služili sveštenici Crkve Svetog Nikole u Beogradu, prisustvovali su članovi porodice, bez supruge Milene i sina Bogdana, kao i rodbina, prijatelji i mnogobrojni poštovaoci. Među prisutnima su bili i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, narodni poslanici, članovi GI SDP, kao i opozicioni političari.

Ivanovićevi supruga Milena i sin Bogdan na Novo groblje su došli oko 10 časova. Pošto su na suprugov i očev grob položili buket raznobojnih ruža, zapalili su sveće i posle dvadesetak minuta otišli.

- Za pomen koji je zakazan u 11 časova saznala sam iz medija, pa sam odlučila da sa sinom dođem sat ranije - rekla nam je Milena Ivanović.

Petnaestak minuta pre pomena, na Novo groblje su stigli Ivanovićevi sinovi Nikola, Žarko i Janko, potom sestra Nataša i brat Miroslav s porodicama, kao i članovi GI SDP i mnogobrojni prijatelji sa Kosova i Metohije. Na pomenu su bili i narodni poslanici Đorđe Vukadinović i Slaviša Ristić, kao i lideri opozicije Boris Tadić, Borko Stefanović, Dragan Đilas i Zoran Lutovac.


PROČITAJTE I: SUPRUGA OLIVERA IVANOVIĆA: Istina o ubistvu će izaći na videlo

Posle pomena, brat Olivera Ivanovića Miroslav rekao je novinarima da porodica iz trenutka u trenutak iščekuje da počinioci zločina i svi koju su u njemu učestovovali budu potpuno razotkriveni.


- Možemo govoriti o nadi, koja postoji od prvog trenutka, da će i izvršioci i planeri tog gnusnog dela biti pronađeni - rekao je Miroslav Ivanović. - Nažalost, već je prošla godina a rezultata nema. Makar mi o tome nismo informisani. Procenjujući kroz proteklo vreme, ne vidimo da se ulaže dovoljno napora da se otkriju počinioci i nalogodavci zločina. Ali to, pre svega, zavisi od profesionalnosti ljudi koji taj posao treba da rade.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine ispred sedišta svoje stranke Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici. U njega je oko 8.15 ispaljeno šest hitaca. Posle atentata, prebačen je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde je preminuo.

Godišnji pomen Oliveru Ivanoviću na Novom groblju


GODIŠNjICA U SREDU

NA godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, u sredu 16. januara, njegova supruga Milena i sin Bogdan biće u Hramu Svetog Save na Vračaru. Istog dana, članovi GI SDP godišnjicu ubistva svog lidera obeležiće u 10 časova u Kosovskoj Mitrovici polaganjem cveća i paljenjem sveća na mestu ubistva Ivanovića.