Gradsko veće Novog Pazara uputiće sutra zahtev Odeljenju za privredni kriminal da ispita poreklo imovine Amera Hadžifejzovića koji je na licitaciji učestvovao kao fizičko lice i kupio nekoliko objekata Tekstilnog kombinata "Raška" za 78 miliona dinara, javlja RTV Novi Pazar.

Šefica odseka u Odeljenju za urbanizam, prostorno i urbanističko planiranje Pemba Džanković ranije danas je, gostujući u emisiji Život grada te televizije, podsetila je da ako Hadžifejzović kupi objekte TK Raška za koje je na licitaciji ponudio 78 miliona dinara, na parcelama gde se nalaze objekti neće moći da gradi ništa jer je planskim dokumentima Grad Novi Pazar predvideo da tu bude izgrađena toplana na biomasu.

"Grad jeste odustao od kupovine objekata ali postoje drugi zakonski načini da Grad ipak postane vlasnik najpre objekata, a onda i zemljišta na četiri parcele nekadašnjeg giganta Tekstilnog kombinata ''Raška''", objasnila je Džankovićeva.

PROČITAJTE JOŠ: Novi Pazar: Opstali zahvaljujući - kvalitetu

Grad Novi Pazar predvideo je da na toj lokaciji bude izgrađena toplana na biomasu kojom bi se rasteretila dosadašnja Toplana i iz koje bi se grejali građani tog grada, što je strateški projekat, rekao je ranije pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević.

PROČITAJTE JOŠ:  Konfekcionari u Novom Pazaru godišnje proizvedu oko 10 miliona odevnih predmeta

Grad Novi Pazar učestvovao je na tenderu za kupovinu objekata TK "Raška" gde je planirana izradnja toplane na biomasu, ali je Hadžifejzović ponudio veću svotu novca.

Mediji u Novom Pazaru pisali su ovih dana da je Hadžifejzović dužan za porez oko milion dinara i da se bavi prodajom kozmetike.