Zid na NIS-ovoj benzinskoj stanici „Džona Kenedija“ koji gleda prema stambenim zgradama, ovih dana oslikao je jedan od naših poznatih uličnih umetnika Andrej Josifovski PIJANISTA, čime je ovaj prostor oplemenjen i učinjen živopisnijim.

Autor murala koji je kao jedan od pobednika Youth Heroes 2018 angažovan na izradi ovog umetničkog dela, ističe da je uz oplemenjivanje prostora u blizini stambenih zgrada, cilj bila i promocija koncepta ulične umetnosti.

–Na površini od 150 kvadratnih metara sada dominira zelena boja, ptice i biljke. Slika je svojevrstan omaž jednoj od najpoznatijih violinistkinja na svetu i na njoj se prepliću ritam muzike i flora i fauna. Moja prva saradnja sa NIS-om na planu umetničkog rada, sudeći po pozitivnim reakcijama stanara okolnih zgrada je uspešna i zahvaljujem im se ukazanom poverenju, istakao je Josifovski.

Ovo je drugi po redu mural koji je NIS poklonio gradu Beogradu. Prvi krasi zid u Pop Lukinoj ulici.

Na ovaj način NIS radi na unapređenju saradnje sa lokalnom zajednicom, podsticanju razvoja savremenog stvaralaštva u vizuelnim umetnostima, kao i promociji koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima.

(PR)