AKTUELNI potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo, uoči formiranja novog saziva BNV, objavio je na "Tviteru" skandaloznu mapu regiona na kojoj je teritoriju Srbije "rascepkao" na "Kraljevinu Srbiju", Kosovo, Sandžak i Vojvodinu.

Pročitajte još:Bećković: Niko se ne bavi izmišljanjem crnogorske nacije

Džudžova mapa samo je poslednja u nizu provokacija iz tabora Sulejmana Ugljanina, čiji je Džudžo bio kandidat i na nedavno održanim izborima za BNV. Pre samo dve nedelje, Ugljanin je, obraćajući se svojim pristalicama, Srbiju nazvao fašističkom tvorevinom "koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja". Njegove pristalice tada su odgovorile skandiranjem "Sandžačka republika", "Suljo, mi te volimo" i "Vučiću, pederu"...

Pročitajte još: Rahmani i Coco oterali Desanku, Branka i Zmaja

Posle tog skandala, predstavnici Ugljaninove liste "Samoopredeljenje" postigli su koalicioni dogovor sa listom "Vakat je" (koju je podržao Rasim Ljajić) i prihvatili njihove principe, koji uključuju i obavezu poštovanja Ustava i teritorijalnog integriteta Srbije. Novim skandalom Džudžo je taj dogovor prekršio, ali predstavnici liste "Vakat je" u sredu nisu komentarisali njegov potez. Nije se oglašavao ni Ugljanin.