Neregistrovane lovačke puške ne važe od marta 2019. godina

Tanjug

13. 11. 2018. u 20:30

Srpski lovci moraće do 4. marta sledeće godine da preregistruju svoje lovačke puške i karabine, jer, u suprotnom, neće moći da učestvuju u lovu

Нерегистроване ловачке пушке не важе од марта 2019. година

foto D.Dozet

Srpski lovci moraće do 4. marta sledeće godine da preregistruju svoje lovačke puške i karabine, jer, u suprotnom, neće moći da učestvuju u lovu.


To je poruka stručnog skupa lovnih stručnjaka iz zapadne Srbije, održanog u Čačku, koji upućuju na Zakon o oružju i municiji, iz 2015. godine.

"Ovde smo sakupili oko 150 poslenika iz tri okruga, koji pripadaju našoj branši. Komora izdaje tri vrste licenci: za lovočuvarsku službu, za službu za gazdovanja lovištima i za izradu planskih dokumenata", kazao je Milovan Stojić, sekretar Lovačke komore Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: AKCIJA POLICIJE: Zaplenjene tri puške, četiri pištolja i municija

Predsednik regionalnog odbora Lovačke komore Srbije za Moravički okrug sa sedištem u Čačku pozvao je lovce da poštuju zakon.

"Preporučujemo vlasnicima lovačkog oružja da ga preregistruju, jer je to zakonska obaveza. Oni svi imaju svoje objašnjenje, ali svi moraju da prilože dokumenta koja se od njih zahtevaju. Neka se jave svojim udruženjima, pomoći će im", kazao je Bojović, preneo je Glas zapadne Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Perica Iz Varosi

13.11.2018. 21:53

Проблем је то што ће нерегистроване пушке бити много опасније за наше становништво !!!!!!!!!