Arapi zidaju fakultet i kliniku

Lj. B. - I. K.

06. 11. 2018. u 11:01

“Tumbaj grupa” iz UAE i ministarstva zdravlja i prosvete dogovorili gradnju medicinskog kompleksa

Арапи зидају факултет и клинику

Srpska i arapska delegacija na potpisivanju memoranduma o saradnji Foto Tumbaj grupa

TUMBAJ grupa”, najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u ovoj oblasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, namerava da u Srbiji izgradi Gulf medicinski univerzitet, studentski kampus i kliniku.

Projekat, koji je pre godinu dana sa “Tumbaj grupom” započelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ozvaničen je 22. oktobra sporazumom koji su potpisali dr Tumbaj Moideen, osnivač “Tumbaj grupe”, ministar prosvete Mladen Šarčević i predstavnici Ministarstva zdravlja.

U projekat će biti uloženo više od 250 miliona evra, a ukupan broj zaposlenih na Gulf medicinskom univerzitetu i u Tumbaj bolnici trebalo bi da bude 5.000 i uključivao bi lekare raznih specijalizacija, tehničko osoblje, medicinske sestre i tehničare. Predviđeno je da se univerzitet i bolnica u Beogradu grade u fazama, a očekuje se da budu operativni do 2020. godine.

- Očekujemo nove mogućnosti za međusobnu saradnju u oblastima obrazovanja, zdravstva i istraživanja - rekao je dr Tumbaj, nakon potpisivanja sporazuma.

Potpisan je i sporazum o kliničkoj saradnji između Kliničkog centra Srbije i "Tumbaj grupe" za kliničku obuku studenata univerziteta Gulf medikal.

SARADNjA Na potpisivanju u UAE, osim delegacije Ministarstva prosvete, kako je navedeno na sajtu “Tumbaj grupe”, bili su i direktor KCS prof. dr Milika Ašanin i direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić.

Ministar prosvete Mladen Šarčević pojasnio je da bi oni u prvoj fazi koristili bolnice našeg KCS u Beogradu, koji je ujedno i nastavna baza našeg Medicinskog fakulteta, a u drugoj fazi bi počeli izgradnju sopstvene klinike.

- Predviđeno je uspostavljanje saradnje u oblasti kliničke obuke studenata na klinikama Kliničkog centra Srbije, kao i razmena akademskog materijala i informacija - rečeno je “Novostima” u KCS. - Takođe, ovom saradnjom nastojaćemo da promovišemo druge zajedničke aktivnosti i istraživanja.

Mesto gde će biti građen medicinski kampus još nije poznato, a Šarčević je najavio da će do kraja meseca biti razgovarano o lokaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

TUMBAJ SRBIJA

06.11.2018. 11:23

Tako lako skoknuti od Bosne i Sandzaka do Beograda. Mozda da grade na Trgu Republike, kad se izuče rimski grobovi?

maniks

06.11.2018. 11:29

Tek kada se Tumbaj grupa udruzi sa nasom Korumpiran grupom bice ono pravo . Bicemo lideri u regionu, ma kakav region u svetu.

N.N.

06.11.2018. 11:43

Normalno, arapi koji budu ziveli u Beogradu lecice se u svojoj bolnici. Ko moze, ima prava da odluci da im ustupa odeljenja KCS?

Strašno sam ljut

06.11.2018. 11:56

Alo, bre, srpski političari! Najbolje "spakujte" celu Srbiju u jedan paket, ukrasite ga trakama i drugim džidžabudžama i prodajte ARAPIMA! Ako se dogovorite, i ako vam legne po koja parica na neki inostrani konto, možete i da im sve poklonite! Da li ste se ikada upitali, a kobajagi se stalno pitate zašto nam mladi beže iz Srbije, šta će ostati SRPSKO mladim pokolenjima kada već sve rasprodaste- i fabrike, i oranice, i reke za hidrocentrale, i rudnike (Bor) aerodrom i JAT itd. Sram vas bilo!

Radoznalko

06.11.2018. 12:05

Mladen Šarčević-Putujući kaže da još nije određena lokacija za dodatnu muslimanizaciju i arabizaciju Srbije. Predlog: izgradite taj centar ili na Kosmetu (koji će uskoro i de jure postati šiptarski) ili u Sandžaku gde je dovoljno i muslimana i džamija pa ako se centar gradi negde drugo, ne bi morali da prave dodatne džamije! Kažite nam na vreme, hoće li Srbija tih kobajagi 5000 novih radnih mesta platiti odmah sa po 10.000 evra ili 50 miliona, ili kasnije da znamo koliko će porasti dug Srbije!

Jovan

06.11.2018. 12:30

A gde drugo nego u Beogradu. Sto nije recimo u Loznici, Cacku, Zajecaru ili nekom drugom mestu?

Aleksandar

06.11.2018. 12:38

To će biti prvi od mnogih univerziteta za arapske studije. Ako ste mislili da arapski kapital "ulazi" u neku zemlju, gadno ste se prevarili! Živi bili pa videli.

iz glave

06.11.2018. 22:15

@iz glave - наравно да и себе кривим, јер ми што знамо шта ће све произвести лошо потези шполитичара седимо уместо да се сабирамо