Tužilac iz Novog Pazara oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

Tanjug

četvrtak, 11. 10. 2018. u 15:16

Тужилац из Новог Пазара ослобођен оптужби за злоупотребу положаја

Ilustracija / Foto A. Stanković

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je zamenika Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Radanka Lojanicu od optužbi da je zloupotrebio službeni položaj

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas zamenika Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Radanka Lojanicu od optužbi da je zloupotrebio službeni položaj.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom je Lojanica bio osuđen na 10 meseci zatvora, zimus ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio da mu se ponovi suđenje.

Lojanica je današnjom presudom oslobođen od optužbi da je od jednog okrivljenog zahtevao da sredstva od oportuniteta uplati u nenamenske svrhe i tako i sebi i drugom pribavio imovinsku korist.

PROČITAJTE JOŠ: RAZREŠEN TUŽILAC U NOVOM PAZARU: Zastarelo mu 112 predmeta

Na ovu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od osam dana od dana prijema prepisa presude.

U saopštenju suda se navodi da na Zakonika o krivičnom postupku, troškovi krivičnog postupka u ovom slučaju padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Kako je ranije saopšteno Lojanicu tužilaštvo tereti da je postupajući po krivičnoj prijavi policije protiv N. Z. izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je u postupku oportuniteta protiv N.Z, okrviljenom je predočio mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i odbačaja krivične prijave, uslovljavajući ga da u humanitarne svrhe uplati 100.000 dinara, i to prvo 50.000 dinara na račun KUD "Štavalj", dajući mu istovremeno uputstva ispisana na listu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

r

11.10.2018. 20:58

nije valjda ...neko sumnjao da ce biti oslobodjen ?za to je bravar streljao, al bravar vam nije valjaosad uzivaj stoko u propadanju