Na aerodromu Batajnica počela srpsko-ruska avio vežba BARS 2018

Tanjug

ponedeljak, 01. 10. 2018. u 17:28

На аеродрому Батајница почела српско-руска авио вежба БАРС 2018

Twitter Liveuamap ‏Verified account@Liveuamap

Na aerodromu Batajnica u ponedeljak počela je međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici RV i PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije
Na aerodromu Batajnica u ponedeljak počela je međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici RV i PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Pročitajte još - PROVOCIRA AMERIKANCE: Putin sprema najveću vojnu vežbu od Hladnog rata, datum sve govori

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane vežba je počela potpisivanjem tehničkog Sporazuma koji su potpisali rukovodilac vežbe brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade, i zamenik rikovodioca vežbe pukovnik Konstantin Surikov.

Cilj vežbe, koja će trajati do 6. oktobra, je podizanje nivoa operativnih sposobnosti vazduhoplovstava dve zemlje.

Pročitajte još - Vojska Srbije na vežbi u Rusiji

"Letačke aktivnosti počinju sutra, a sastojaće se iz zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora i zadataka traganja i spasavanja. Biće realizovane u vazdušnom prostoru Republike Srbije i izvodiće ih mešovite posade u vazduhoplovima Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.

Ovo je četvrta vežba ove vrste koja se naizmenično izvode na teritoriji i u vazdušnom prostoru Republike Srbije i Ruske Federacije.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)