Evropska komesarka Gabrijel: Impresionirana sam Naučnim parkom u Beogradu (FOTO)

Tanjug

17. 09. 2018. u 15:02

Komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel rekla da će od sledeće godine Evropska unija preuzeti finansiranje Naučno-tehnološkog parka

Европска комесарка Габријел: Импресионирана сам Научним парком у Београду (ФОТО)

Foto: Tanjug

Evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel najavila je danas da će od sledeće godine Evropska unija preuzeti finansiranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu u iznosu od 1,5 miliona evra, koje je do sada finansirala Vlada Švajcarske.

Pročitajte još:Brnabić: Nema razloga da ''Fijat'' ne ostane u Srbiji

Gabrijel je nakon obilaska Naučno-tehnološkog parka, koji je obišla u društvu premijerke Ane Brnabić, minstra za evropske integracije Jadranke Joksimović, šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija, istakla da je impresionirana radom Parka, mladim ljudima i njihovim idejama.

"Veoma sam impresionirana onime čime sam videla danas u Naučno-tehnološkom parku i mnogo članice EU nemaju ono što vi imate ovde", rekla je Gabrijel.

Istakla je da je Srbija na pravi način iskoristila sredstva iz bespovratnih fondova EU i da se to može videti jer su je dočekali mladi, talentovani ljudi koji su svoje ideje pretvorili u proizvode i usluge koje danas prodaju.

"Ovo je sjajan pokazatelj uspeha koji Srbija aktivno ulaže u domenu nauke i tehnologije i istovremeno je uspeh Srbije i uspeh EU. Nadam se da ćemo da nastavimo da sarađujemo i rastemo zajedno u duhu patnerstva", istakla je Gabrijel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije