FAP isporučio nova vozila vojsci Srbije

A. Rovčanin

četvrtak, 06. 09. 2018. u 17:41

ФАП испоручио нова возила војсци Србије

Vojska Srbije preuzela šest novih kamiona iz Fapa foto A.Rovčanin

Preduzeće „FAP korporacija“ a.d. isporučila je Vojsci Srbije šest kamiona nulte serije „FAP 2228“

Preduzeće „FAP korporacija“ a.d. isporučila je Vojsci Srbije šest kamiona nulte serije „FAP 2228“.

Reč je o kamionima nosivosti sedam tona, sa pogonom 6h6 koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske. Takođe u FAP-u su potpisani novi ugovori u vrednosti od još 100 miliona dinara za razvoj nulte serije kamiona FAP 3240 koji ima pogon 8x8.

Od 2012. godine kada je Aleksandar Vulin postao ministar odbrane pa do danas, u FAP je uloženo preko 900 miliona dinara, a samo u poslednjoj godini više od 400 miliona, podsetio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao preduzeće „FAP korporacija“ a. d. i prisustvovao primopredaji novoproizvedenih vozila za potrebe Vojske Srbije.

- FAP je strateško preduzeće, a Priboj strateško mesto za Srbiju. Danas smo dobili nultu seriju kamiona 6x6 2228, kamiona koji su izuzetno savremeni i koji su našoj vojsci veoma potrebni - kazao je ministar odbrane Aleksandar Vulin

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković istakao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da Vojsci Srbije preda kamione koji predstavljaju najbolje što je ta fabrika do sada napravila.

Pročitajte još - Vojska najbolji deo naše zemlje

- Reč je o nultoj seriji kamiona FAP 2228, koju je FAP radio poslednjih osam meseci. To je vozilo koje je značajno i za Vojsku Srbije i za nas ovde, jer smo pokazali da nakon svih onih problema koji je FAP imao još uvek možemo da napravimo dobar kamion, poručio je Vuković, zahvalivši Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću koji su podržali program FAP-a kroz UPPR.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović izrazio je zadovoljstvo što je opredeljenje državnog vrha da se pomogne Priboju, posebno FAP-u, jer je on ključni privredni subjekt te opštine i Priboja. On je izrazio uverenje da su sva ulaganja u tu opštinu nagoveštaj novog i uspešnijeg Priboja iz kog ljudi neće odlaziti i u kome će imati budućnost.

Inače u gradu na Limu u toku su radovi na brojnim investicijama vredni više od 700 miliona dinara, za šta je novac obezbedila Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja.

Zadovoljstvo na licu ministra Vulina nakon preuzimanja novih vozila koje je proizveo pribojski Fap foto A.RovčaninPratite nas i putem iOS i android aplikacije