Objavljen spisak poslodavaca koji zapošljavaju na crno

Tanjug

05. 09. 2018. u 09:54

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno"

Објављен списак послодаваца који запошљавају на црно

Depositphotos

BEOGRAD - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno".

Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra na gradilištima u Beogradu, ukupno 61 lice koje je radilo "na crno" zatečeno je kod 16 poslodavaca koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR), ali i kod pet neregistrovanih subjekata.

Među subjektima koji čak uopšte nemaju firme registrovane u APR, a kod kojih je inspekcija zatekla neprijavljene radnike, navedeni su Aleksa Krstić iz Paraćina, Sreten Andrić iz Surčina i Aleksandar Cvetković iz Obrenovca, sa po tri zatečena lica bez papira.

Najviše radnika "na crno" – njih pet – inspekcija je zatekla kod Milka Mitova iz Beograda, dok je Aleksandar Stojimirović, takođe iz Beograda, samostalno obavljao neregistrovanu delatnost.


Na spisku stoje i nazivi firmi poslodavaca koje su registrovane u APR, a kod kojih je inspekcija 1. septembra takođe zatekla neprijavljene radnike.

Najviše lica na radu "na crno" – po sedmoro njih – zatečeno je, prema spisku, u SZR "L.U.K.A.D" i "Armart 011" iz Beograda, dok je u SZR "Lim – Rad Plus" iz Loznice zatečeno šest takvih radnika.

Bez papira su, između ostalih, zatečena i četiri radnika u SZR "Dane" iz Starih Banovaca, dok su po tri takva radnika zatečena u "Građi promet" doo, iz Beograda i GR "Gaković gradnja", Beograd.

Po dva neprijavljena radnika zatečena su u firmama "Cakić gradnja" iz Velike Moštanice, "Crna Trava gradnja" doo iz Crne Trave, PR Dragoljub Muškinja iz Stare Pazove, ZGR "Buda gradnja", Beograd, "Eksing" doo, Beograd, PR "MR MILMAR", Beograd i SZR "Saša", Beograd.

"Lukas gradnja" Beograd, SZR "Sve u redu" Loznica i "ARHI PRO" doo. Beograd imali su po jedno zatečeno lice na radu "na crno".

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je u ponedeljak da će sve firme koje zapošljavaju radnike na crno biti istaknute na sajtu Ministarstva za rad.

Đorđević je tada ukazao da su i nakon najave vanredne inspekcije svih gradilišta u Beogradu, inspektori zatekli pet radnika na crno, a dodatnom inspekcijom u još četiri opštine 56 neprijavljenih radnika.

Ministar je najavio i da se razmatra izmena Zakona o radu, koji će biti rigorozniji prema onima koji krše zakon, a do tada će Ministarstvo na svom sajtu objavljivati sve što inspektori za rad otkriju na terenu - gde su vršene kontrole, ko zapošljava radnike na crno, koliko radnika...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Davno beše

05.09.2018. 10:16

Kada će se objaviti imena poslodavaca koji neće redovno da isplaćuju plate!!! Evo npr. Stylos group Novi Sad je rekorder u Vojvodini i kasni preko 12.meseci ali zato se voze mercedesi, jahte a i deca školuju u Americi...

prijepoljac

05.09.2018. 10:27

Gde je inspekcija u Prijepolju pola firmi zaposljava 5 radnika 10 na crno i svi rade trecu ili drugu smenu kada nema inspekcije, lokalni biznismen Bahrija beganovic proglasi stecaj u gradjevinskoj firmi,otvori drugu na istom mestu gde je bila prva samo doda *PLUS* u nazivu firme registruje na svog sina i cerku i nastavi dalje 80 posto radnika neprijavlje no ali boze moj on je u lokalnoj vlasti sve poslove na tenderu dobijaju njegove firme a inspekcije nigde kod njega,ima jos takvih primera ...

Milan

05.09.2018. 10:32

Nije po zakonu da se objavljuju ovi podaci, drzava svesno krsi zakon. Ako se ne objavljuju zatvoreni restorani, prodavnice zbog utaje poreza, zasto se onda ovo objavljuje i cemu ce to doprineti? Nece valjda firme da pocnu da zaposljavaju radnike od straha od sramote da budu istaknuti na sajtu Ministarstva?! Kada porezi i doprinosi budu prepolovljeni, onda nece da se radi na crno.

Ivana

05.09.2018. 12:17

kada ce da se objave imena firmi i drzavnih i stitucija koji ne vracaju porodilje na posao????