Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane organizuje danas besplatne specijalističke preglede za sve građane u Vojnomedicinskom centru Karaburma, u Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad, od 8 do 14 sati.

U Vojnomedicinskom centru Karaburma omogućeni su pregledi interniste, kardiologa, neurologa, otorinolaringologa, fizijatra, ginekologa, dermatologa, pulmologa i oftalmologa, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

U niškoj Vojnoj bolnici je veliko interesovanje građana za preventivne preglede, ali nema gužve jer je gradanima prošle nedelje omogućeno zakazivanje pregleda.

PROČITAJTE JOŠ: Novi krug besplatnih pregleda

Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković kaže za RTS da je Vojna bolnica ponovo otvorila vrata za besplatne specijalističke preglede, a povodom Dana sanitetske službe Vojske Srbije.

"Zbog velikog interesovanja mi smo otvorili vrata i kabinete sedam specijalističkih i subspecijalističkih ordinacija, a najveće interesovanje je za pregled kardiologa, gastroenterologa, endokronologa, neurologa, hirurga, urologa, očnog lekara i ORL specijaliste", naveo je Stanojković.

Ukazao je da je zakazano 160 pacijenata, ali da je siguran da ce zbog velikog interesovanja taj broj biti premašen.

"Ovo su preventivni specijalistički pregledi, ukoliko se postavi indikacija i ukoliko se otkrije neko patološko stanje i postavi indikacija za dopunskim ispitivanjem, mi smo stavili u službu i laboratorijske usluge i sve druge invazivne i neinvazivne dijagnostičke procedure koje radimo u Vojnoj bolnici", zakljucio je Stanojković.

U okviru besplatnih pregleda rade se osnovne analize krvi, određivanje nivoa šećera u krvi, EKG, radiografska snimanja, ultrazvučni pregledi, kao i druge dijagnostičko-terapeutske procedure, ali isključivo po indikacijama lekara specijalista.