SRBIJA postaje sve bolje i sigurnije mesto za život. Ponosan sam na to što je predsednik države pokrenuo snažnu nacionalnu kampanju u cilju poboljšanja demografske slike Srbije. Ali je neophodno da se, pored mera koje bi trebalo da doprinesu podsticaju rađanja a čija je primena počela 1. jula, i sve lokalne samouprave dodatno uključe. Novi Sad već jeste!

Ne postoji vest koja me više obraduje od vesti o broju rođenih beba u Novom Sadu. Za brojne programe finansijske podrške porodicama sa decom, Novi Sad ove godine izdvaja 484 miliona dinara, što je 48 miliona više nego prošle godine.

PROČITAJTE I: Kulturolog Jovan Janjić: Posebno negovati porodice sa više dece

Pored toga, 250 miliona dinara predviđeno je za druge oblike subvencija koje se isto odražavaju na podršku porodicama sa decom. Novi Sad je prvi uveo subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima, zahvaljujući kojima roditelji mališana koji su ostajali “ispod crte” više nemaju glavobolje da li će im dete imati mesto u vrtiću, ali je pokrenuta i privredna aktivnost, jer su brojni privatni vrtići u međuvremenu otvoreni. I ti mali rekordi koje iz godine u godinu obaramo, kao što je prošle godine rođeno 200 beba više nego u 2016, najjači su motiv da i dalje stvaramo nove šanse za poboljšanje životnog ambijenta u celoj Srbiji i u Novom Sadu, da ne dozvolimo da postanemo gradovi sa sve manje ljudi.