VESNA STANOJEVIĆ O SLUČAJU BEKVALAC: Žene prijavite nasilje, evo zašto je Nataša drugačija od ostalih žena

Novosti online

22. 04. 2018. u 13:07

ВЕСНА СТАНОЈЕВИЋ О СЛУЧАЈУ БЕКВАЛАЦ: Жене пријавите насиље, ево зашто је Наташа другачија од осталих жена

Vesna Stanojević

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurnih ženskih kuća godinama poručuje svim žrtvama nasilja da reaguju odmah i prijave nasilje
Prethodnih nekoliko dana udarna vest u svim medijima bila je pevačica Nataša Bekvalac, koja je nakon svađe sa suprugom Lukom Lazukićem, njega prijavila za nasilje i optužila ga da je brutalno pretukao. Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurnih ženskih kuća godinama poručuje svim žrtvama nasilja da reaguju odmah i prijave nasilje

- Vrlo je dobro što je ona odmah prijavila nasilje i što ona ima tu svest. Ali, sa druge strane ona ima i mogućnosti. Ne možemo upoređivati njene materijalne mogućnosti i one koje se tiču njene popularnosti sa mnogim ženama u Srbiji. Ona je poslala odličnu poruku svima onima koji trpe nasilje da treba da zatraže pomoć, ali ponavljam, moramo znati da to ne mogu sve žene - rekla je Vesna Stanojević.

DRAGOLjUB BEKVALAC POSTAVIO PITANjE LUKI: Kako bi se ti osećao da je tvojoj ćerki neko uradio ovo što si ti uradio mojoj Nataši?

- Prosto, nisu u istoj poziciji kao ona, nemaju te materijalne mogućnosti, a nemaju ni ni podršku porodice koja je vrlo važna, a koju Nataša ima - istakla je Stanojević.

Žene uglavnom ne prijavljuju nasilje jer se plaše nasilnika.

KARLEUŠA OPLELA PO LUKI LAZUKIĆU: Hoće li neki frajer zavezati jezičinu ovom indijancu koji je prebio NATAŠU?!

- On uvek preti ili ubistvom ili osvetom ili je ucenjuje. Takođe tu su i deca. Često žrtve odustaju od prijave nasilnika zbog dece, ali i sramote. U Srbiji je sramota biti žrtva nasilja. - zaključila je Vesna Stanojević.

Izvor: Alo.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije