Što pre formirajte komisiju za utvrđivanje istine o sudbini nestalih beba

V. C. S.

16. 01. 2018. u 21:40

Sastanak predstavnika udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i Ministarstva pravde. Roditelji upozoravaju da su u suprotnom spremni i da započnu u proteste

Што пре формирајте комисију за утврђивање истине о судбини несталих беба

Foto A. Stojanović

PREDSTAVNICI Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" sreli su se danas sa šefom kabineta ministarke pravde Petrom Rundićem i državnim sekretarom Mirkom Čikirezom. Prema rečima Radiše Pavlovića, predsednika Udruženja, glavna tema bilo je formiranje mešovite komisije za utvrđivanje istine o sudbini nestalih beba iz porodilišta i bolnica u Srbiji.


- Naše udruženje tražilo je ovaj sastanak, jer, prema informacijama koje imamo, jedino Ministarstvo pravde nije odredilo svoje članove u mešovitoj komisiji koju smo dogovorili sa direktorom policije i ministrom unutrašnjih poslova. Uprkos dve urgencije Nebojše Stefanovića, potpredsednika Vlade, ministra policije i koordinatora rada službi bezbednosti, komisija još nije formirana, što zvuči neverovatno - kaže Pavlović.

On dodaje da su ipak zadovoljni sastankom na kojem su, kako navodi, predstavili Ministarstvu dokaze koje imaju i obrazložili kako će komisija funkcionisati. Dogovoreno je da će u roku od nedelju dana Ministarstvo dati odgovor, a Udruženje se obavezalo da pismeno dostavi razloge zbog kojih se protivi donošenju tzv. zakona o nestalim bebama.

- Ukoliko odgovor ne dobijemo u dogovorenom roku, obratićemo se ponovo ministru Stefanoviću i tražiti da komisija bude formirana bez predstavnika Ministarstva pravde. Spremni smo i na proteste. Posle sastanka, o njegovom ishodu obavestili smo Direktorat policije - navodi Pavlović.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije