Ponovo pune učionice

I. M.

08. 01. 2018. u 07:36

Danas je poslednji dan prvog dela zimskog odmora za školarce. Roditelji nezadovoljni - kraj raspusta ne poklapa se sa praznicima

Поново пуне учионице

Foto A. Stanković

UČENICI osnovnih i srednjih škola vraćaju se sutra u klupe. Prvi deo zimskog raspusta završava se danas, a naredni predah od učenja i škole đaci će imati već od prvog februara, kada počinje drugi deo zimskog raspusta. On će trajati do 11. februara, da bi se osnovci i srednjoškolci od 12. februara vratili u klupe.

Mnogi roditelji negoduju jer se ove godine kraj raspusta nije "poklopio" sa završetkom praznovanja i neradnim danima za zaposlene. Drugi dan Božića uobičajen je radni dan za roditelje, a za decu još traje raspust, pa će mnoga morati da budu sama kod kuće.

Osim što su se dani nezgodno "namestili" za raspust, slično je i za proslavu školske slave Svetog Save. Savindan je ove godine u subotu, a u školama se praznuje radno, uz priredbu, pa će đaci tog dana biti u školi.

Učenici i nastavnici opet će se odmarati 15. i 16. februara, kada se proslavlja Dan državnosti Republike Srbije. Državni praznik obeležava se u celoj Srbiji, dok je raspored ostalih slobodnih dana u školama nešto drugačiji u Vojvodini, u odnosu na ostatak Srbije. Zbog Božića po gregorijanskom kalendaru, učenici u Vojvodini raspustili su se još 25. decembra. Njihov zimski raspust nije podeljen u dva dela, pa se u klupe vraćaju dan kasnije u odnosu na ostatak Srbije - u sredu, 10. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije