Episkop mileševski Filaret u Manastiru Svete Trojice kod Nove Varoši

Beta

16. 12. 2017. u 18:01

Епископ милешевски Филарет у Манастиру Свете Тројице код Нове Вароши

Foto Mileševska eparhija

Iz kancelarije Episkopa mileševskog Atanasija saopšteno je da je umirovljeni Episkop mileševski Filaret "primljen da boravi" u Manastiru Svete Trojice u Dubnici, kod Nove Varoši

Iz kancelarije Episkopa mileševskog Atanasija saopšteno je da je umirovljeni Episkop mileševski Filaret "primljen da boravi" u Manastiru Svete Trojice u Dubnici, kod Nove Varoši.

Filaret je u Dubnicu stigao danas, a dočekao ga je episkop Atanasije uz srdačnu dobrodošlicu jer je "u svoje vreme, kada je bio aktivni episkop, uneo mnogo truda" u tu eparhiju.

Saopšteno je da "shodno uredbi Svetog Arhijerejskog Sinoda, umirovljeni episkop Filaret u manastiru Dubnici neće baviti pitanjima opšteg života Crkve, niti bilo kojim aspektom tekućeg života Eparhije mileševske", da "neće bogoslužiti van manastira i neće bez znanja nadležnog eparhijskog Arhijereja pozivati bilo koga da u manastiru bogosluži".

PROČITAJTE JOŠ: Vernici traže da se vladika Filaret vrati

Manastir Dubnica ima svog "nastojatelja", bratstvo i poredak uređen po Ustavu Srpske Pravoslavne Crkve. Svi manastiri Eparhije mileševske upravljaju se po tome pravilu, saopštila je Kancelarija Episkopa mileševskog Atanasija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije