Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Vojnu akademiju i upoznao se sa stepenom realizacije infrastrukturnih radova koji je se sprovode u toj visokoškolskoj naučnoj ustanovi, a za šta je namenjeno 300 miliona dinara.

Sa njim su bili i načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković.

"Vojna akademija je ponos naše vojske. U čitavom svetu zna se za dugu tradiciju vojnog školstva Srbije i postoji veliko interesovanje stranih partnera da šalju svoje oficire, svoje kadete na školovanje u našu Vojnu akademiju. I ne samo zbog toga, ali i zbog toga, a na prvom mestu zbog komfora naših studenata, naše dece, mi smo rešili da Vojnu akademiju celokupno obnovimo", kazao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE JOŠ: Vulin: Vojnici će od 1. januara imati platu 38.812 dinara

U toku ove i sledeće godine namenili smo oko 300 miliona dinara za radove na Vojnoj akademiji, gde ćemo renovirati ne samo pistu, već i unutrašnjost, sportski centar, smeštajne kapacitete, streljanu, sve ono što je potrebno našim kadetima da bi mogli da se školuju i da bismo još jednom pokazali koliko nam je stalo do naših budućih oficira, istakao je ministar odbrane.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski mirovnjaci otputovali na misiju u Angolu (FOTO)

On je rekao da se podizanjem životnog standarda, kvaliteta života i rada, omogućava bolje i uspešnije obrazovanje kadeta.

"Isto tako, hoćemo da podignemo atraktivnost vojnog poziva, da deca znaju, i da njihovi roditelji znaju da kada dolaze u Vojnu akademiju, dolaze u najbolji smeštaj, dolaze u najbolju ustanovu, gde naravno rade i najbolji ljudi", rekao je Vulin.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković rekao je da Vojna akademija osposobljava kadar za potrebe Vojske Srbije - oficire različitih profila, različitih rodova i službi - i da ta visokoškolska i naučna ustanova, koja je poznata među oružanim snagama sveta, mora kadetima da obezbedi i takve uslove života i rada koje imaju najsavremenije armije sveta.

"Ovo što danas vidite jeste početak stvaranja uslova koji će obezbediti da se naši kadeti, naši oficiri, naši podoficiri kako u procesu usavršavanja na osnovnim studijama, tako i na Komandno-štabnom i Generalštabnom usavršavanju, još više osposobe za ono što ih očekuje po završetku tog nivoa školovanja", rekao je Diković.

On je dodao da će po projektu, kad se završi izgradnja, uslovi koje će imati naši kadeti i oficiri, zaista biti na svetskom nivou.

"Raduje činjenica da se ne samo ubrzanim tempom opremamo sa naoružanjem i vojnom opremom, nego i da stvaramo i poboljšavamo uslove za život i rad naših oficira - istakao je načelnik Generalštaba, navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane je obišao Sportski centar Vojne akademije i unutar njega novi kardio-centar i teretanu.