KOSOVSKA MITROVICA - Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici podelio je prethodnih dana srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Meothiji dodatnu dozu od 690 vakcina protiv malih boginja. Naime, po rečima direktora ove ustanove, Milovana Krivokapića, zbog zahteva za vakcinaciju, pored uobičajenih doza vakcina iz Instituta “Batut” nabavljeno je još 690 doza vakcina.

Pročitajte još: Batut: Registrovano 315 slučajeva malih boginja

-Situacija sa obolelima od malih boginja je pod kontrolom, naše ekipe i dalje redovno obilaze sve srpske sredine na čitavom Kosmetu i na njihov zahtev prethodnih dana dostavili smo im i dodatnu dozu vakcija - ističe za “Novosti” direktor Krivokapić napominjući da je “skok” obolelih od morbila u srpskim sredinama u odnosu na pređašnji period znatno manji, odnosno da je u toku prethodne nedelje registrovano petnaest novih potencijalno obolelih.

Inače, trenutno na Kosmetu registrovano je 209 slučajeva obolelih koji se leče u srpskim zdravstvenim ustanovama na KiM, a medicinska sestra sa infektivnog doeljenja u Kosovskoj Mitrovici koja je bila najkritičnija među obolelim, po rečima direktora Krivokapića je znatno bolje.