USKORO PRIKUPLjANjE POTPISA: Peticija za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece

Tanjug

ponedeljak, 16. 10. 2017. u 20:53

УСКОРО ПРИКУПЉАЊЕ ПОТПИСА: Петиција за увођење доживотног затвора за убице деце

Shutterstock

Fondacija Tijana Jurić počeće da prikuplja potpise građana Srbije za usvajanje predloga za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece, saopštila je danas ta fondacija

Fondacija Tijana Jurić počeće da prikuplja potpise građana Srbije za usvajanje predloga za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece, saopštila je danas ta fondacija koja je pozvala građane da podrže tu inicijativu.


Od 23. do 29. oktobra u više od 40 gradova u Srbiji biće organizovani štandovi za prikupljanje potpisa.

"I ovom peticijom pokazaćemo koliko smo uporni u nastojanju da obezbedimo bezbednije uslove za život i odrastanje sve dece u Srbiji", kaže osnivač Fondacije Igor Jurić, otac Tijane koja je u julu 2014. oteta i ubijena, i dodaje da će nakon prikupljanja potpisa predlog biti upućen Skupštini Srbije.

Kako je saopšteno, Fondacija Tijana Jurić je nakon brojnih teških i svirepih ubistava dece u Srbiji odlučila da predloži uvođenje novog člana u Krivični zakonik kojim bi za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene, trebalo da se propiše kazna doživotnog zatvora.

Cilj je i da se izmenom zakona osuđeni kojima je pravosnažnom presudom izrečena kazna doživotnog zatvora, ne mogu uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne, saopštava ta fondacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

zmau

17.10.2017. 11:16

Da li bi se kazna odnosila i na one koji ubiju dete automobilom ? Njih ima najviše, i oni su obično povlašćeni u odnosu na ostale nasilnike.