Uvodi se civilna odbrana zemlje

12. 10. 2017. u 20:48

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio da će se raditi na edukaciji građana za odbranu zemlje. U novoj strukturi Ministarstva predvideli smo poseban sektor za civilnu odbranu

Уводи се цивилна одбрана земље

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je okruglom stolu na temu "Obučavanje građana za odbranu zemlje", koji je deo nastojanja da se kroz dijalog inicira široka javna rasprava o potrebi edukacije građana za odbranu zemlje i organizovano delovanje u vanrednom i ratnom stanju.

Vulin je istakao da se odbrana svake zemlje sastoji od civilne odbrane i vojske i da se zasniva na obučenosti i organizovanosti čitavog stanovništva, ali da je Srbija prestala to da radi već dugi vremenski period i prepušta se slučaju.


PROČITAJTE JOŠ:
"Migovi" trn u oku komšijama

- Nećemo dozvoliti da se takva politika nastavi. Upravo zato u novoj organizacionoj strukturi Ministarstva odbrane predvideli smo poseban sektor za civilnu odbranu, nešto što je ukinuto još 2006. godine i nešto što je ukinuto suštinski bez razloga - rekao je ministar odbrane.

Vulin je danas razgovarao sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler i rekao da je Srbija opredeljena da vodi balansiranu politiku odbrane i zato sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Vladimir

12.10.2017. 21:47

Eto nama prvog polaznika.Prvo sa metlom za čišćenje kruga,potom sa drvenom puškom pošto slabo vidi da ne napravi neki belaj a posle i vazdusna puške da se proba.Tu da stanemo jer mislim da bojevo gadjanje,bacanje bombe i ozbiljne vezbe AV od njega ne bi ni zahtevao kao od prvog i najvažnijeg polaznika kursa koji je davno još osamdesetih prevazidjen u svim modernim i naprednim zemljama i armijam.

iz glave

13.10.2017. 10:03

a zašto je civilna odbrana bolja od vojne odbrane ? ima li smo bre 3 armije sa vrhunskim borbenim iskustvom i moralom kojima je trebalo malo(s obzirom koliko se pokralo para ) ruskog oružja i ruskog strateškog partnerstva...

Logos

13.10.2017. 18:49

A gde ces ti Vuline nesrecnice ? Nit' si vojsku video,nit' ces u civilnu zastitu,a teras druge,a pritom ukinuli ste obavezno sluzenje vojnog roka, i podrzavate LGBT ! Ala ste napravili jaku drzavu - svaka vam cast :-) :-) :-)

Gedza "kaplar"

13.10.2017. 21:36

@ - Uvodi se civilna odbrana zemlje !!!??? E,eee Vuline, Vuline,ko te bre postavi na tu tako vaznu i odgovornu drzavnu funkciju - svaka mu cast!!!! Ma ti ces biti najveci vojni strucnjak na zemlji planeti !!!! Blago li se zemlji Srbji i njenim Oruzanim snagama !!!