Šoškićevi izabrali Gajića za predsednika

M. S. - V. C. S.

10. 06. 2017. u 22:10

Deo branilaca AKB izglasavao svoje rukovodstvo. Od oko 700 advokata glasalo nešto više od 500

Шошкићеви изабрали Гајића за председника

Foto A. Stevanović

NAKON višemesečnih previranja u Advokatskoj komori Beograd i imenovanja Jugoslava Tintora za predsednika Komore 13. maja, deo advokata lojalan dosadašnjem predsedniku Slobodanu Šoškiću, nezadovoljan ovim izborom, u subotu je izabrao svoje rukovodstvo. Novi predsednik biće advokat Vladimir Gajić.

Od oko 700 advokata, koliko je bilo prisutno na sednici skupštine Advokatske komore Beograd, koja je održana u Sava centru, glasalo je njih nešto više od 500. Na početku zasedanja Komore, članovi su najpre većinom glasova poništili izbor Tintora na čelo AKB, tvrdeći da je ta skupština, kao i imenovanje rukovodilaca, nelegalno. Protiv ove odluke bilo je samo osmoro advokata, dok ih je troje bilo uzdržano.

Nakon što je utvrđeno da postoji kvorum za zasedanje, skupština je pristupila predstavljanju kandidata za predsednika Komore. Dragan Brajer, Svetozar Vujačić, Vladimir Gajić, Veljko Vukotić i Milinko Trifković izneli su svoje programe i viđenja razrešenja trenutne sitacije.

- Došli smo u situaciju da uvodimo privremene mere jedni drugima, da zaposedamo komoru - rekao je Dragan Brajer. - Tako ne može da živi advokatura Veograda. Predlažem da se u septembru održi zajednička skupština.

Taj predlog nije prihvaćen kao ni predlog da drugi advokat u ime Slobodana Šoškića, koji je zbog bolesti bio sprečen da prisustvuje izboru, predstavi njegov program.

Osim izlaganja ideja za vođenje Komore u naredne četiri godine, predsednički kandidati iskoristili su priliku i da naprave osvrt na dosadašnja dešavanja i razdor u okviru AKB, kao i da podsete na to da Komora mora biti jedinstvena.

Osim predsednika, članova Upravnog odbora i disciplinskih organa, skupština je birala i svoje delegate za Advokatsku komoru Srbije, koja se pre dva dana konstituisala, ali sa predstavnicima beogradskih branilaca izabranih 13. maja.TINTOR OSPORIO SKUPŠTINU

CEO događaj bio je neformalni skup, a ne izborna skupština, jer ga je sazvao nelegalni upravni odbor AKB, a otkazali advokati na "Šoškićevoj" skupštini 24. aprila. Ovako je za "Novosti" ocenio skupštinu Jugoslav Tintor, predsednik AKB izabran 13. maja. On je dodao da je aktuelni upravni odbor poslao posmatrače, koji su utvrdili da prisutnih ima više od potrebnog broja za kvorum, ali i da postoji ceo niz nepravilnosti.

- Nije bilo striktne kontrole glasanja, izbornu proceduru su sporovodili nečiji pripravnici, listići za glasanje su deljeni i onima koji su imali advokatske legitimacije, ali i onima koji su bili bez njih, pa se sumnja da su glasali i oni koji nisu advokati. Što se nas tiče, rezultati ovog skupa su sumnjivi i on je za nas nelegalan i nelegitiman - zaključio je Tintor.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

straja

10.06.2017. 22:39

Kao ona dva ovna na brvnu.....I to su ljudi koji treba da stite "SPROVODJENJE PRAVDE" da nije zalosno bilo bi smesno.....Meni svejedno advokayi mi ne trebaju...ali ima ih puno kojim su neophodni...a oni OVAKVI....smesni,zalosni,neorganizovanu,svadjlice.....

Milica Maric

10.06.2017. 23:19

Tintor je "prognozirao"50-ak ucesnika a doslo 700 advokata. Mogli su da udju u salu samo i iskljucivo oni koji su imali advokatsku legitimaciju. Dakle, Tintor treba da cestita Gajicu, da se izvini kolegama i celokupnoj javnosti i da o svom trosku opravi vrata komore.

Milan

11.06.2017. 21:51

@Milica Maric - Tintor treba da leti iz komore zajedno sa njegovim mentorom Dragoljubom Đorđevićem.

Brzi

11.06.2017. 07:36

Jadna smo mi zemlja koja ima ovakve advokate koji treba da "zastupaju" pravdu. Njima je cilj samo kako da pelješe narod, a ne da mu pomognu u ostvarivanju prava.Sramno.

POMIRITI i OBJEDINITI

11.06.2017. 09:37

Prvi i glavni zadatak novog Predsednika AKB je da POMIRI i OBJEDINI sve beogradske advokate