Izvršitelji, ipak, ne dolaze u Mišović

B. R. - V. C. S.

subota, 20. 05. 2017. u 13:16

Извршитељи, ипак, не долазе у Мишовић

Foto: Z. JOVANOVIĆ

Ima naznaka da će popis imovine KBC "Dr Dragiša Mišović" biti odložen. Nezvanično nam je potvrđeno da neće biti popisa zakazanog za ponedeljak. KBC "Dragiša Mišović" sve teže funkcioniše

IZVRŠITELjI, možda, neće u ponedeljak doći u Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović", da popisuju imovinu po presudi da ova bolnica Simonidi Tanasijević isplati 116 miliona dinara za plac od 12 ari, koji odavno nije u vlasništvu bolnice. Iako je dolazak izvršitelja najavljen za devet sati, bolnica je tražila odlaganje, a "Novostima" je juče nezvanično potvrđeno da je molba da se izvršenje odloži usvojena.

Neda Petrović, pi-ar Komore izvršitelja potvrdila je juče za "Novosti" da je dopis kojim se traži odlaganje popisa imovine stigao, ali da Komora izvršitelja nema ovlašćenja da utiče na tok postupka, osim kada je podneta pritužba, pa se vrši nadzor nad radom javnog izvršitelja.

- Međutim, imajući u vidu da je ova tema od šireg društvenog značaja, svakako ćemo pokušati da sa javnim izvršiteljem koji vodi postupak pronađemo najbolji mehanizam za rešavanje novonastale situacije - rekla je ona za "Novosti".

Iako se država pobrinula da se za ovaj KBC obezbeđuju lekovi i sve što je potrebno za pacijente, kao i plate oko 1.200 zaposlenih, bolnica, prema izvorima bliskim rukovodstvu, "sve teže funkcioniše". Do izvršne presude KBC "Mišović" nije imao dugova, a sad zbog blokade računa trpi na više frontova. Iako je Ministarstvo zdravlja odobrilo novac za infrastrukturu KBC koji je prvo bio oštećen u bombardovanju 1999. godine, a onda pre gotovo osam godina i u požaru, bolnica nije dobila ni dinar. Jer, sve što bi bilo uplaćeno na račun, bilo bi automatski prebačeno Simonidi Tanasijević.

U ovom KBC, čiji su radnici spremni da u ponedeljak, zajedno sa pacijentima, telima brane kapije i spreče ulazak izvršitelja, kažu da bi ih "paralisalo" već i zaplena saniteta, jer ne bi mogli da prevezu pacijenta u velikom bolničkom krugu od jedne do druge klinike.

U Ministarstvu zdravlja "Novostima" je juče rečeno da su o svemu obavešteni i da hoće da pomognu, ali ne mogu da se mešaju u rad suda i izvršitelja. Kako nezvanično saznajemo, malo optimizma koji se juče javio među rukovodstvom i zaposlenima u KBC "Mišović" sada se zasniva na ideji da će sudski postupak, možda, biti ponovljen.


BEZ KOMENTARA

GOSPOĐA Simonida Tanasijević, na čiji zahtev je, prema izvorima bliskim rukovodstu KBC "Mišović", u ovu bolnicu u sredu stigao sudski zaključak da se pristupi plenidbi imovine, juče je bila "bez komentara":

- Ne stupam u razgovor - kratko je rekla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

није Него

20.05.2017. 13:52

жао ми је што је то болница, али треба да дођу и све што треба нека попишу и продају, како мени долазе и ником ништа, и ја сам од друштвеног значаја, могу се запалити испред владе.... рецимо

Imovina

20.05.2017. 16:13

Ko je ovde lud? Pa bolnica nije privatna, već državna! Zar država ne treba da isplati ovu sumu novca! Šta se krije iza ovoga?!