Zaposleni u JP Nuklearni objekti Srbije očekuju reakciju direktora

I. M.

19. 05. 2017. u 20:01

Запослени у ЈП Нуклеарни објекти Србије очекују реакцију директора

Foto Ž.Knežević

Ministarstvo prosvete traži odgovore povodom upozorenja zaposlenih da im je nepotrebnim zračenjem na poslu ugroženo zdravlje

NADZORNI odbor JP "Nuklearni objekti Srbije" trebalo je juče da raspravlja o peticiji grupe zaposlenih, povodom njihovog upozorenja da im je nepotrebnim zračenjem na poslu ugroženo zdravlje. Sastanka nije bilo, jer se od pet članova, koliko ih ima u Nadzornom odboru, pojavio samo njegov predsednik dr Ilija Plećaš.

Pitanja o bezbednosti i uslovima rada NO je prosledio v. d. direktora "Nuklearnih objekata Srbije" Daliboru Arbutini i čeka se njegov odgovor.

- Dobili smo pismo grupe zaposlenih u kome upozoravaju na nepoštovanje procedura i opasnosti kojima se izlažu tokom rada. Prosledili smo ga Nadzornom odboru ovog javnog preduzeća - kaže za "Novosti" prof. dr Vladimir Popović, državni sekretar Ministarstva prosvete, zadužen za nauku. - Zatražili smo od Nadzornog odbora da pošalju pitanja direktoru JP NOS o prigovoru koju je uputila grupa zaposlenih. Očekujemo da se on izjasni, a ako ne odgovori Nadzornom odboru, obratićemo mu se direktno.

Situaciju, u kojoj se nijedan član NO nije pojavio na sastanku, grupa zaposlenih tumači kao posledicu pritiska menadžmenta JP NOS na Nadzorni odbor. Kažu, posebno je neuobičajeno da se ne pojave baš juče, kada je jedina tačka dnevnog reda bio prigovor zaposlenih da rade u teškim uslovima, da su nepotrebno izloženi radioaktivnom zračenju, te da se u radu preduzeća ne poštuju sve predviđene bezbednosne i profesionalne procedure.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pero Peric

20.05.2017. 08:01

pa zar ne shvatate da se u razne odbore ne biraju ljudi koji imaju srce i smelost da kazu sta ne valja i da se isto popravi.Glavni i jedini uslovi su :da su iz partija na vlasti,ali oni koji samo cute i slusaju i podrsku partijskim kadrovima daju.

Boro

24.05.2017. 23:00

Ovo nije nikakvo iznenađenje da "večiti v.d." koji nas bruka gde stigne minira svaku smislenu inicijativu zaposlenih. Ne zamerite mu - "ne zna šta radi"...