BEOGRAD - Prvi put otkako postoji u Srbiji, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 15 tona osnovnih životnih namirnica.

Veliku uskršnju humanitarnu akciju "Pomažemo zajedno" organizovala je Delez Srbija (Maksi, Tempo i Šop&Go) zajedno sa kompanijama: Štark Atlantik Grupe, Koka-Kola, HBC Srbija, Delta holding (Juhor, Danubius, Fan&Fit, voćnjak Podunavlje Čelarevo), Viktoria Grup, MK Grup (sa kompanijama članicama Sunoko i Karneks), Imlek, Somboled, Unisol Grupe (Polimark), Moć prirode, Podravka i Nestle koje su zajedno prikupile više od sedam tona hrane. U akciji su učestvovali i potrošači koji su, takođe, donirali nešto više od sedam tona hrane u 108 radnji Maksi, Tempo i Šop&Go, navedeno je u saopštenju.

U okviru najveće donacije koju je Banka hrane do sada dobila, nalaze se osnovne životne namirnice, kao i svi ostali proizvodi neophodni za svakodnevno normalno funkcionisanje korisnika ove organizacije.

"Ovo je rekordna jednokratna donacija Banci hrane Beograd. Zahvalni smo svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji, kao i građanima. Sa kompanijom Delez Srbija imamo višegodišnju saradnju, a povezivanje i sa njihovim dobavljačima pokazuje da u Srbiji ima onih koji i dalje prepoznaju značaj i potencijal jednog ovako humanog projekta i daju svoj doprinos", rekla je Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

Humanitarna akcija "Pomažemo zajedno" organizovana je u Distributivnom centru kompanije Delez u Staroj Pazovi gđe je i svečano uručena ova velika donacija.

"Jedan od strateških ciljeva naše kompanije je pozitivan uticaj na društvo u kome poslujemo. Naši zaposleni i naši kupci su konstantno uključeni u humanitarne akcije koje tradicionalno već 9 godina radimo sa Bankom hrane", izjavio je Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su se u akciju uključili i neki od najvećih dobavljača te kompanije.

"Zahvalan sam im na tome što smo zajedno udružili snage, pokazali solidarnost na delu i doprineli da pomoć stigne do onih kojima je neophodna", dodao je Roje.