Odloženi izbori u komori

V. C. S.

ponedeljak, 13. 02. 2017. u 21:05

Одложени избори у комори

Foto P. Milošević

Beogradski advokati neće održati skupštinu 19. februara

SKUPŠTINA na kojoj je trebalo da bude izabran predsednik Advokatske komore Beograda i ostali rukovodeći organi neće biti održana 19. februara, kako je prvobitno najavljeno. O tome su se dogovorili predsednički kandidati za AKB na sastanku održanom u nedelju uveče.

- Pošto je Slobodan Šoškić, predsednik AKB, rasturio izbornu komisiju, pošto je otkazao salu Sava centra u kojoj je trebalo da bude održana skupština, i pošto je zabranio zaposlenima u administrativnoj službi da bilo šta preduzimaju pod pretnjom otkazom, izbori se neće održati 19. februara, iako je to odlučila većina članova Upravnog odbora - kaže, za "Novosti", jedan od kandidata za predsednika Vladimir Gajić.

Kandidati su se dogovorili da započnu proceduru koju predviđa novi statut Komore. To znači da će sakupiti 10 odsto potpisa kolega, koliko je potrebno za sazivanje izborne skupštine. Ukoliko predsednik Šoškić ne prihvati da u roku od mesec dana sazove skupštinu, inicijatori imaju pravo da održe vanrednu skupštinsku sednicu na kojoj bi se donela odluka o organizovanju izbora. Ova procedura traje najmanje dva i po meseca, pa se izbori za čelne ljude AKB ne očekuju pre aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije