INSPEKCIJA POVODOM SMRTI MALE SARE TRIFUNOVIĆ: Protokol je ispoštovan

Z. Gl.

utorak, 17. 01. 2017. u 09:10

ИНСПЕКЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ МАЛЕ САРЕ ТРИФУНОВИЋ: Протокол је испоштован

Otac Miloš sa Sarom

Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu zaključila je da nema protokolarnih propusta u radu Dečijeg dispanzera i Hitne pomoći Doma zdravlja u Svilajncu. Čekaju se rezultati obdukcije

Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu zaključila je da nema protokolarnih propusta u radu Dečijeg dispanzera i Hitne pomoći Doma zdravlja u Svilajncu u lečenju devojčice Sare Trifunović (2,5) koja je 9. januara prevezena u Jagodinu u bolnicu, gde je preminula. Inspektor je predložio i stručni nadzor koji će biti obavljen tokom nedelje.

- Još nije tačno utvrđen uzrok smrti, pa će tek posle obdukcijskog nalaza biti poznato zbog čega je dete preminulo - kaže Vera Branisavljević, direktor Doma zdravlja.

Saru su roditelji doveli 28. decembra zbog visoke temperature. Prepisan joj je lek, u međuvremenu je počela da kašlje, pa je 9. januara ponovo dovedena u Hitnu službu i odmah prebačena u Jagodinu.

Sarin otac Miloš smatra da je doktorka prepisala blagi lek i inhalaciju, što nije bilo dovoljno za ozdravljenje njegove ćerke.

- Nisam ni za to da doktorka bude u zatvoru, već samo da je pomere s tog radnog mesta da ne bi unesrećila još neku porodicu - izjavio je Miloš za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

stanislava

17.01.2017. 09:42

Tako su mog sina mesec dana lecili dok mu ruke nisu poplavile i dok nije potpuno prestao da jede. Onda su nam dali uput za Tirsovu gde je prvo samo na osnovu pregleda ustanovljena upala pluca. Zavrsili smo u bolnici i spasen je. Danas lekari opste prakse rade uzasno .....ako nemate temperaturu nece ni da Vas prime na pregled a mozda imate bronhitis ili upalu pluca..plati pa se leci sve ide ka tome, samo neznam odakle.

Pomoc

17.01.2017. 10:07

Za ljude dobre vere,Ako je dete bolesno, pratiti situaciju da li ima temperaturu ili ne. Ne piti antibiotik na prvu ruku jer bris posle nije realan. Ako je temp. i dalje prisutna: uraditi bris (grla, nosa ili sta je zariste), + KKS + CRP. CRP - creativni protein u krvi odredjuje da li je bakterijska upala u pitanju ili virusna. Poceti antibiotik. Antibiotik delovanje 2 do 3 dana. Uraditi ponovo CRP. CRP preko 50 se smatra bakterijskom upalom. Ako CRP raste, antibiotik ne deluje. Dipl. El. Ing

Majka

17.01.2017. 10:27

Kako to okrutno zvuči kad dobijete saopštenje da je protokol ispoštovan, zato što je svako ljudsko biće slučaj za sebe i dešavaće se i dalje da se pojavi neki specifičan slučaj za koji protokol ne važi odnosno nečiji život će zavisiti od stručnosti, znanja, iskustva lekara koji će to prepoznati. Veličina lekara je i u tome da preuzme ogovornost i odstupi od protokola kada je nečiji život u pitanju, jer izgubiti nekoga zbog protkola odnosno papirologije je zaista strašno.