Protiv majke dečaka koji je zapalio čoveka vodi se postupak zbog zanemarivanja deteta

Lj. P.

21. 12. 2016. u 12:15

Против мајке дечака који је запалио човека води се поступак због занемаривања детета

O ovom dečaku nisu brinuli

U Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv majke dvanaestogodišnjeg Novosađanina koji je na ulici usmrtio Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga zapalivši ga, već se vodi postupak

U OSNOVNOM tužilaštvu u Novom Sadu protiv majke dvanaestogodišnjeg Novosađanina koji je pre nedelju dana na ulici usmrtio Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga zapalivši ga, već se vodi postupak zbog zanemarivanja deteta. Ovaj postupak je, saznajemo, pokrenut na osnovu krivične prijave policije, podnete pre osam meseci, jer se maloletnik sumnjiči da je učestvovao u razbojništvu.

Da li će i kada biti pokrenut još jedan postupak protiv majke zbog zanemarivanja, odnosno zbog propusta roditelja, odlučiće se kada Više javno tužilaštvo prikupi informacije i podatke od policije i Centra za socijalni rad i dostavi ih Osnovnom tužilaštvu. Policija je, saznajemo, Tužilaštvu prosledila krivičnu prijavu, a i Centar za socijalni rad im prosledio šta su sve preduzeli.

U Višem tužilaštvu juče nam je rečeno da izveštaje još nisu primili, i navode da će njihovo dalje postupanje zavisiti od sadržine dokumenata koji im budu dostavljeni. Ukoliko se u postupku utvrdi da je na strani roditelja bilo propusta i da je dete zanemareno, odgovornom se može izreći kazna do tri godine zatvora.


MAJKA U BOLNICI

DEČAKOVA majka se zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi u Institutu u Sremskoj Kamenici. Za dečaka, koji je najpre nosio očevo, a onda uzeo majčino prezime, nadležni traže smeštaj, kako bi bio izmešten iz porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Monika_Bg

21.12.2016. 14:09

Promeniti zakon i napraviti zatvor za maloletnike. Vec ima iza sebe dela za koje nikakve sankcije nije snosio i eto vetar u ledja. Ubi coveka i nikom nista!

MILLI

21.12.2016. 14:37

i treba jer su roditelji krivi za ovakva ponasanja dece...najlakse ga napraviti i roditi...pa onda na ulicu pali kolji i ubijaj ....roditelji treba da se kaznjavajuuuu !!!!

VERA

21.12.2016. 18:55

Majka će u zatvor, a ubica ostaje na slobodi... Da opet učini neku grozotu... Samo u Srbiji!!