PRODAJA VOJNIH OBJEKATA: Kasarnama snižena cena

V. N.

subota, 26. 11. 2016. u 07:36

ПРОДАЈA ВОЈНИХ ОБЈЕКАТА: Касарнама снижена цена

Vršačka kasarna "Žarko Zrenjanin" zauzima više od 33 hektara

Republička direkcija za imovinu oglasila prodaju vojnih objekata. Najskuplji objekat u Vršcu, a najjeftiniji kompleks kod Pančeva

REPUBLIČKA direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju 15 kasarni i vojnih skladišta po sniženoj ceni u odnosu na onu koju je Poreska uprava odredila kada su oni uvršteni u master plan Ministarstva odbrane za prodaju viška nepokretnosti.

Najskuplji vojni objekat je kompleks kasarne "Žarko Zrenjanin" u Vršcu, čija je snižena početna cena 3.645.945,72 evra. Ima 40 objekata ukupne površine 14.898 kvadratnih metara, a zauzima prostor od 33 hektara i 63 ara.

Po početnoj ceni od 1.638.295,89 evra prodaje se kasarna "Kadinjača" u Valjevu, koju čini 15 objekata visokogradnje ukupne površine 4.056 kvadratnih metara i zemljište površine dva hektara i 39 ari.

Vojno skladište "Pod tvrđavom" u Novom Sadu, koje ima objekte ukupne površine 1.860 kvadratnih metara i prostiri se na jednom hektaru i 93 ara, prodaje se po početnoj ceni od 972.771,43 evra.

Nova početna cena za građevinsko i poljoprivredno zemljište vojnog kompleksa "Vodice" u Smederevskoj Palanci ukupne površine 216.706 kvadratnih metara je 845.954,66 evra.

Na prodaju su i vojni kompleks skladišta "Reka Ostružnica - sektor 2", kompleks skladišta "Novi Dobočaš" u Irigu, gde se prodaje i kompleks "Beketovo". Prodaje se i vojni kompleks skladišta "Potočanje" u Užicu, zemljište u građevinskom području "Ratina" u Kraljevu, kompleks "Industrijski kolosek" u Nišu, deo zemljišta stacionarnog centra veze i stanice za vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje u Starim Banovcima, zemljište vojnog kompleksa "Put - izvor - Železnička stanica" u Pirotu, vojna ekonomija "Lisnik" u Sremskoj Mitrovici.

Najjeftinije se, po sniženoj ceni, daje deo vojnog kompleksa u Kačarevu kod Pančeva, za 9.891,48 evra.

RADNA GRUPA MINISTARSTVA

MINISTARSTVO odbrane nedavno je formiralo radnu grupu sa zadatkom da napravi "trijažu" vojnih objekata koji su proglašeni viškom i oglašeni za prodaju. Plan je da stručnjaci preispitaju postojeći Master plan viška vojne imovine i da predlože koja dobra nemaju prođu na tržištu, kako bi bila vraćena Republičkoj direkciji za imovinu. Vojska Srbije oslobodila bi se time troškova čuvanja i održavanja objekata, koji su prethodnih godina po ovom osnovu "nabili" milionske račune.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

srbo

26.11.2016. 08:26

vojska u njenom vlasništvu nema ništa sve je to vlasništvo naroda i države.kako oni mogu da prodaju nešta što nije njihovo,to je vlasništvo države a mnogo je i oduzeto pa treba da se vrati.

Obican Svet

27.11.2016. 10:22

Kupio im deda pa racparcavaju kako im padne na pamet. Nista od ovoga nije vojno nego narodno. Sto godina je uzimano od plata ove sirotinje a gospoda se sire i dalje po Dedinju bez nade da ce ikada biti drugacije. Sram vas bilo! Kada je trebalo da se menjaju tapete, menjali su stanove. Kada je trebalo da se brani drzava, bezali su u penziju zbog suljeva....