LEČIO sam Radenka po medicinskom protokolu. Sve smo učinili da mu namestimo ruku i da ona zaraste. Nismo očekivali komplikacije. Ne znam šta je pošlo naopako. Mnogo mi je žao što je dete preminulo, ne mogu da verujem da se to desilo, u šoku sam.

Ovako je tokom ispitivanja u lozničkoj policiji o lečenju malog Radenka Nikodinovića, između ostalog, ispričao ortoped dr Dobrivoje Bojanić, koji je mališana prvi put primio u lozničkoj bolnici. Bojanić je naveo, kako nezvanično saznajemo, i da je možda napravio administrativne propuste tokom vođenja papirologije, ali da je dečaka lečio po ustaljenoj praksi.

Bojaniću je, prema saznanju "Novosti", poziv za saslušanje u svojstvu građanina, uručen lično sinoć u Beogradu. On u prestonici poseduje stan i sa porodicom je trenutno smešten u glavnom gradu. Za Loznicu je otišao jutros i dao izjavu u policiji u prisustvu tužioca.

Osim Bojanića, izjave su danas dali i pedijatri lozničke bolnice, koji su dečaka pregledali kad su ga roditelji dovodili u bolnicu zbog visoke temperature i otoka na ruci. Tužilaštvu je dostavljena i medicinska dokumentacija iz koje se vidi da su detetu dati antitetanus i drugi lekovi.

U ovom trenutku još se čeka obdukcioni nalaz kako bi se znao tačan uzrok smrti. Prve pretpostavke govore da je dečak preminuo zbog gasne gangrene i sepse. Treba da se tek utvrdi kako se to desilo, jer, navodno, prema tvrdnjama lozničkih lekara, Radenko nije imao otvoreni prelom. Ruka mu je bila polomljena na dva mesta i bila mu je oguljena koža zbog pada sa tobogana.