Ministar Šarčević: Promene u prosveti za doborobit i učenika i nastavnika

Beta

30. 09. 2016. u 12:20

Министар Шарчевић: Промене у просвети за доборобит и ученика и наставника
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas uvođenje novih modela rada prosvetnih radnika
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas uvođenje novih modela rada prosvetnih radnika kako bi se tačno odredilo šta opterećuje, a šta relaksira učenika.

Šarčević je na Učiteljskom fakultetu u Beogadu, na prijemu za studente prve godine, rekao da je u toku akcija čiji je cilj da se sva radna mesta u prosveti učine javnim kako više ne bi bilo skrivenih radnih mesta i manipulacija.

"Sve promene i reforme moramo timski da obavim za dobrobit učenika i profesora", rekao je Šarčević i poželeo studentima uspešne studije.

Dekan Fakulteta Danimir Mandić poručio je studentima da se "trude da ne otupe radoznalost deteta".

"Ova profesija je najteža i najlepša. Najteža jer mora da savladate različite nauke, a najlepša jer đacima darujete znanje i uspostavljate neraskidivu vezu koja traje ceo život", rekao je Mandić.

On je rekao da očekuje reformu osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, a da taj fakultet već ima projekte za koje se nada da će prosvetne vlasti imati razumevanja.

Učiteljski fakultet osnovan je 1993. godine, a ove godine primljeno je 280 brucoša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

jaca

06.10.2016. 12:17

Bla bla truć....nema od toga ništa dragi ministre bar ne dok stari kadar ne ode polako u penziju...Uciteljica mog sina)treći razred=,stara partizanka kako je ja zovem,juce dala domaći za danas pesmicu od 6 strofa napamet i plus spremiti se za kontrolni iz matematike. Pesmica teška,tuga gledati gete od 9 godina koliko se muči sinoć. O besmislenosti učenja pesmica napamet ne bih.. Bolje da su razgovarali o njoj,šta je pesnik hteo reći...ali za to treba biti kreativan,potruditi se..eee prosveto