Zeolit je opasan, a to niko ne zna!

Novosti online

nedelja, 21. 08. 2016. u 19:43

Зеолит је опасан, а то нико не зна!
Pojavio se kancerogeni zeoliti na Kosovu. Postoji mogućnost da se ilegalnim kanalima nađe na našem tržištu
Dobili smo informaciju od Geološkog zavoda da su se pojavili kancerogeni zeoliti na Kosovu i da postoji mogućnost da se crnim putem nađu na našem tržištu, izjavio je za Sputnjik sekretar udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS-a Dragan Stevanović. Istovremeno, tržište u Srbiji je u potpunosti neuređeno, napominje Stevanović.

U eri ekspanzije popularnosti čudotvornih minerala koji blagotvorno utiču na ljudsko zdravlje, već godinama se govori o činjenici da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je veoma bogata nalazištima zeolita. I pored te činjenice, ova ruda se u Srbiji ne eksploatiše u dovoljnoj meri, a tržište zeolita u našoj zemlji je i dalje u potpunosti neuređeno.

Korišćenje zeolita u medicinske svrhe sve je popularnije u Srbiji. Zeolit se može nabaviti u apotekama, prodavnicama zdrave hrane, ali i u slobodnoj uličnoj prodaji. Da li konzumiranje zeolita nosi sa sobom određene rizike i jesu li preparati kupljeni u apotekama u potpunosti bezbedni?

Sputnjik je razgovarao sa profesorom fakulteta fizičke hemije Borivojem Adnađevićem i sekretarom udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS-a Draganom Stevanovićem....


(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

alfa...!

22.08.2016. 10:18

Ako,kad je raja naivna,neka kupuje zeolit,posle će da se ljute i prebacuju krivdu na državu..............

čiča

22.08.2016. 14:16

Zašto uopšte dozvoljavate da tako nešto dolazi sa Kosova , uostalom to je posledica uranijumskog bombardovanja i to nam je poklon naših ,, prijatelja,, amerikanaca