Đurić čestitao Dan rudara

Beta

subota, 06. 08. 2016. u 11:13

Ђурић честитао Дан рудара

Marko Đurić

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas rudarima na Kosovu i Metohiji i drugim delovima Srbije, Dan rudara, 6. avgust

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas rudarima na Kosovu i Metohiji i drugim delovima Srbije, Dan rudara, 6. avgust.

"U ime Kancelarije za KiM i svoje ime, rudarima na KiM i drugim delovima Srbije, a posebno zaposlenima i rukovodstvu Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata 'Trepča' čestitam Dan rudara", naveo je Đurić.

On je u čestitki naveo da je "malo datuma u godini koji kao ovaj neguju poštovanje prema jednoj profesiji", prenela je Kancelarija za KiM.

"Težak posao kojim se bavite bio je i ostao osnov ekonomskog i energetskog napretka cele zemlje, na čemu smo vam zahvalni i zbog čega nas rezultati koje postižete posebno raduju i ohrabruju", dodao je Đurić.

On je naglasio i da će "Trepču", koja je smštena na prostoru KIM i u narednim godinama, uz podršku Vlade Srbije nastaviti da bude ponos Srbije.

"Budite uvereni da će vaša država uvek biti uz vas i da nećemo dozvoliti nikakvo protivpravno oduzimanje imovine i ugrožavanje proizvodnog procesa", istakao je Đurić.

On je najavio i da će "uz podršku Vlade Srbije u narednoj godini biti udaren temelj za nova ulaganja i radna mesta u kombinatu "Trepča", navodi se u saopštenju.

U Srbiji se danas obeležava Dan rudara, 6. avgust, koji je ustanovljen u znak sećanja na veliki štrajk koji je počeo 1903. godine u Senjskom rudniku.

Prema podacima sindikata, u Srbiji ima oko 25.000 rudara čija je prosečna plata oko 50.000 dinara.