SINOS i PROUNS: Podrška kolegama iz dnevnog lista Sport

Beta

30. 07. 2016. u 17:35

СИНОС и ПРОУНС: Подршка колегама из дневног листа Спорт
Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) pozvali su danas nadležne institucije da hitno reaguju zbog "kršenje zakona i prava zaposlenih" u listu Sport

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) pozvali su danas nadležne institucije da hitno reaguju zbog "kršenje zakona i prava zaposlenih" u listu Sport, koji su u protestu zbog nezakonitih otkaza, loših uslova rada, neisplaćivanja plata i socijalne zdravstvene zaštite.

Kako su SINOS i PROUNS naveli u saopštenju, oni će obezbediti pravnu pomoć kolegama iz lista Sport, a pozvali su "sportsku i ostalu javnost da stanu u zaštitu" njihovih osnovnih ljudskih prava."Većinski vlasnik i glavni urednik dnevnog lista 'Sport' Saša Mirković, estradni menadžer iz Zaječara, novinarima ovog lista zabranio je ulazak u redakciju", piše u saopštenju.

Novinari u sportskom dnevnom listu Sport stupili su juče u štrajk nakon što je dvoje njihovih kolega dobilo otkaze. Prethodno su zaposleni razgovarali sa predstavnicima uprave zbog višemesečnog kašnjenja plata posle čega je dvoje kolega dobilo otkaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije