Kruševac: EU donirala 55 kompleta opreme za sakupljanje sekundarnih sirovina

Beta

ponedeljak, 25. 07. 2016. u 14:15

Крушевац: ЕУ донирала 55 комплета опреме за сакупљање секундарних сировина

Foto S. Babović

Evropska unija danas je u Kruševcu donirala 55 kompleta opreme za sakupljanje sekundarnih sirovina, pretežno pripadnicima romske nacionalnosti

KRUŠEVAC - Evropska unija danas je u Kruševcu donirala 55 kompleta opreme za sakupljanje sekundarnih sirovina, pretežno pripadnicima romske nacionalnosti.

Ukupna vrednost donacije je 15.000 evra, opremu čine kolica za sakupljanje sekundarnih sirovina i HTZ oprema za sakupljače, a primopredaja je obavljena u Javno komunalnom preduzeću Kruševac.

Obezbeđeno je ukupno 55 kompleta opreme, od kojih je 40 dodeljeno individualnim sakupljačima, pretežno romske nacionalnosti, dok je ostalih 15 pripalo seoskim operaterima.

Donacija je realizovana u sklopu realizacije projekta "Osnažiti! Društveno-ekonomska inkluzija Roma i najsiromašnijeg seoskog stanovništva kroz proces reciklaže".

"Projekat pokazuje da EU želi da pomogne razvoj lokalne zajednice, smanjenje siromaštva u najugroženijim socijalnim grupama i bržu integraciju romske populacije u društvo kao i brigu za okruženje i zaštitu životne sredine", rekao je šef sektora operacija Delegacije EU Nikolas Bizel.

Projekat "Osnažiti!" je finansiran od strane EU, a sprovodi ga JKP Kruševac uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Reciklažni centar JKP Kruševac je osnovan 2005. a godišnje preradi između 130 i 150 tona otpada.

Pomoćnik direktora tog preduzeća Miroslav Milojković verujemo da donacija doprineti razvijanju kapaciteta reciklažnog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Cupavi Berlin

25.07.2016. 15:32

Pa tu Sekundarnu sirovinu posle oni Uvoze i preradjuju.Vracaju gotov PROIZVOD. Sto mi neznamo i necemo.

dr

25.07.2016. 18:22

Kada bi prosečni srbin znao šta znači umetni glagol ,,donirati" bilo bi to jako fino. Međutim kao njega nema ni u tragovima srpskog jezika pitam vas šta to radite od srpskpskog jeziak , vi kojima najviše verujem u ovoj zemlji.

Milorad

26.07.2016. 00:28

Pa da , treba pokloniti onima koji nikada nista nisu doprineli drzavi Srbiji.Ne placaju porez, doprinos, struju itd.Zive na tudjoj besplatnoj zemlji....Paraziti imaju veca prava od postenih gradjana.Oko njih su samo djubre , nepodnosljiv smrad i psi lutalice u ogromnom broju.Ljudi koji nemogu za 500 godina da se prilagode sadasnjem zakonu i normama za mene i nisu ljudi.Svaka cast izuzecima.