Ruski helikopteri u Batajnici

FoNet

07. 07. 2016. u 16:26

Batajnički vojni aerodrom danas su, sa aerodroma "Nikola Tesla" preleteli helikopteri Mi-17 V5 , koji prošle nedelje nabavljeni iz Rusije

Руски хеликоптери у Батајници

Foto Tanjug

BEOGRAD - Batajnički vojni aerodrom danas su, sa aerodroma "Nikola Tesla" preleteli helikopteri Mi-17 V5 , koji prošle nedelje nabavljeni iz Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) general-major Ranko Živak pozdravio je posadu prvog helikoptera i potpukovniku Ivici Živadinoviću, kapetanu Draganu Marjanoviću i zastavniku Zoranu Cogoljeviću čestitao prvi let.


On im je poželeo bezbedne letove u budućnosti, a komandantu 890. mešovite helikopterske eskadrile potpukovniku Miroslavu Zečeviću poručio da ovaj dan zabeleže jer je istorijski za njih i za RV i PVO i za Vojsku Srbije.


Komandant potpukovnik Zečević potvrdio je da je ovo veliki dan za njegovu jedinicu, jer će doći do značajnog povećanja njenih operativnih sposobnosti i nivoa obučenosti, tako da će moći da odgovore na sve zadatke.


Cilj nam je da na bezbedan način izvršimo preobuku pilotskog i tehničkog sastava, kako bismo potpuno uveli ovaj tip helikoptera u operativnu funkciju. To će nam biti primarni zadatak za prvu polovinu naredne godine, istakao je komandant eskadrile.


U sredu je završen kvalitativni prijem helikoptera Mi-17 V5 i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, su od tog dana postali vlasnik tih letelica.


Predstoji interna procedura uvođenja novih helikoptera u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Gresni pop Milorad

07.07.2016. 18:01

Ne zamajavajte narod... Preskupo su nas kostali ovi helikopteri-4 zivota pripadnika VJ i nekoliko civila

Gojko

08.07.2016. 17:08

@Gresni pop Milorad - SAD su za vreme vijetnamskog rata izgubili ukupno 5.000 helikoptera od ukupno 12.000 koliko su ih imali.

Goran

07.07.2016. 20:50

@ gresni pop i 313 daj brate da i ja trolujem. kome da se javim i kolika je kinta?