Datum posete pape nije bio dogovoren

D. R. Đ. - J. L.

17. 03. 2016. u 13:40

Kabinet predsednika demantuje subotičkog biskupa. Nikada nije dogovoren nijedan datum papine posete Srbiji, pa ni za 22. maj - rečeno je "Novostima" u kabinetu predsednika Tomislava Nikolića

Датум посете папе није био договорен

Papa Franja

NIKADA nije dogovoren nijedan datum papine posete Srbiji, pa ni za 22. maj - rečeno je "Novostima" u kabinetu predsednika Tomislava Nikolića, povodom izjave subotičkog biskupa Ladislava Nemeta da je papa Franja trebalo da poseti Srbiju 22. i 23. maja.

Prema rečima Nemeta, dolazak poglavara Katoličke crkve navodno je dogovoren, pa odložen, zbog raspisivanja izbora za 24. april, a od Vatikana su, čak, dobijena i uputstva i program posete.

- Poziv predsednika papi da dođe u Srbiju stoji, ali konkretan datum nikada nije utvrđen. Takođe, svima je poznato, pa i papi, da predsednik Srbije želi da njegov dolazak u našu zemlju bude organizovan u dogovoru sa srpskom crkvom - rečeno je "Novostima" na Andrićevom vencu.

Nemet je, međutim, izneo i plan navodno dogovorene posete, po kojem je papa boravak u Srbiji trebalo da započne u Beogradu, gde bi posetio jedan izbeglički centar, a potom bi se sreo sa srpskim zvaničnicima, kao i poglavarima SPC. Narednog dana posetio bi Suboticu, kao sedište katolika. Biskup Nemet je dodao da je na odlaganje papine posete Srbiji uticala i želja da se čuje stav SPC čiji će poglavari zasedati u maju, ali da se "gaji" nada kako će do posete doći vrlo brzo:

- Ne mogu reći kada, no slikovito rečeno, šanse za to su 75 odsto - kazao je Nemet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)