Mila Đinđić odnela sumnju u grob

M. M. - B. Ca.

14. 03. 2016. u 10:07

Majka ubijenog premijera preminula u noći između nedelje i ponedeljka na Vojnomedicinskoj akademiji. Svetlana Đinđić, rođaka: Stalno je govorila da se nikada neće otkriti istina o ubistvu njenog sina

Мила Ђинђић однела сумњу у гроб

Mila Đinđić

PRVI put u 13 godina od smrti Zorana Đinđića, Mila Đinđić se pre četiri dana nije pojavila na obeležavanju godišnjice njenom sinu. Mnoge je to začudilo, jer je prethodnih godina, 12. marta, na sinovljev grob uvek dolazila rano izjutra. Na dan njegovog ubistva, dolazila je uvek pre svih. Odgovor je stigao brzo. Preminula je u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu - ni nepuna dva dana posle godišnjice. U noći između nedelje i ponedeljka, u 84. godini.

Poslednje tri godine Mila Đinđić provela je u Domu za stara lica u Jajincima "Med Maris". Pre toga, dok god je mogla, do 2013. godine živela je u porodičnoj kući u selu Prekopuce kod Prokuplja. Izbegavala je medije, retko davala izjave, ali i kada je to činila, govorila je samo da se prava istina o smrti njenog sina, a nekadašnjeg srpskog premijera, nikada neće saznati.

- Baš tako je govorila, da se nikada neće otkriti ko je najodgovorniji za smrt njenog Zorana - kaže za "Novosti" Svetlana Đinđić iz Prekopuca, rođaka i prva Milina komšinica. - A stalno je samo o njemu govorila. Nije bilo dana, nije bilo sata a da ga ne spomene. Čak i tokom obične priče, ona bi samo uzdahnula "E sine, sine"...

Svetlana priča da je od 2013. godine naglo počelo da joj se urušava zdravlje. Posle nekoliko meseci, tokom kojih je o njoj brinula negovateljica, u dogovoru sa ćerkom presekla je da ode u dom. Mada nevoljno.

- Ponajviše joj je bilo žao da napusti kuću, u kojoj je jednu sobu neposredno pre Zoranovog ubistva opremila za njega - seća se Svetlana. - Mila je bila vredna, imala je uvek lepu baštu, gajila je koke, negovala voćnjak. Iako je imala solidnu muževljevu penziju, i Zoran, ali i Gordana uvek su joj pomagali. Nije ih u ljubavi razdvajala, ali je bilo očigledno da je Zoranu bila privrženija. Ali najsrećnija je bila, mada su to bili retki trenuci, kada se porodice ćerke i sina okupe zajedno u dvorištu porodične kuće, u Prekopucu.

Poslednje dana Mila je provela u domu za stare

U malobrojnim intervjuima, Mila Đinđić je ponavljala da iza ubistva njenog sina stoji - politika. I bojala se da neće dočekati - istinu. Krajem 2011. godine, ona i ćerka Gordana podnele su krivične prijave protiv Nebojše Čovića i Velimira Ilića, za koje su smatrale da su znali da se sprema Đinđićevo ubistvo, a nisu ga sprečili.

Mila Đinđić kraj Zoranovog groba na godišnjicu njegovog ubistva

ISTRAGA

- MOG sina nije ubio niko običan, neko sa ulice - govorila je Mila Đinđić. - Smetao je mnogima, bio je nedostižan, plašili su ga se svi koji pored njega nisu mogli da dođu do izražaja.

Žalila je što su je zaboravili i oni koji su se, za njegova života, predstavljali kao najbolji Zoranovi prijatelji. I stalno je tražila da se pokrene istraga i otkriju ubice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Lele nista novo

14.03.2016. 16:51

@Bane - covece siktanje zadrzi za sebe da ti ne sluzi na "cast" sta si zapeo malo sto cenzurisu pa jos i ti