Dostupne sve obavezne vakcine

FoNet

13. 02. 2016. u 14:54

Sve vakcine iz obaveznog programa vakcinacije u Srbiji su dostupne u domovima zdravlja, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut

Доступне све обавезне вакцине

Sve vakcine iz obaveznog programa vakcinacije u Srbiji su dostupne u domovima zdravlja, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut.

Primo vakcinacija i revakcinacija inaktivisanom poliovakcinom (IPV) se kontinuirano, pravovremeno i bez zastoja sprovodi na celoj teritoriji Srbije.

U toku je distribucija određene količine dvovalentne oralne polio vakcine (OPV) i u narednom periodu biće obezbeđene sve potrebne količine, u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije o prelasku sa trovalentne na dvovalentnu OPV vakcinu, naveo je Institut Batut.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Srbin iz Crne Gore

24.02.2016. 15:25

Evropske zemlje u koima vakcina nije obavezna:Nemacka,Italija,Holandija,Luksemburg,Velika Britanija,Danska,Irska,Grcka,Spanija,Portugalija,Austrija,Finska,Svedska,Estonija,Kipar,Norveska,Litvanija,Svajcarska..Evropske zemlje u koima je vakcinacija obavezna:Srbija,Makedonija,B&H,Crna Gora,Hrvatska,Slovenija,Bugarska,Ceska,Slovacka,Madjarska,Poljska i Rumunija...!Slicno podela je bilo i po pitanju logora...Pametnome dovoljno!