Kada ukucam N, mislim na Novosti

D. B. M.

15. 01. 2016. u 11:23

Када укуцам Н, мислим на Новости
Naš list postigao još jedan rekord, najtraženiji je na "Gugl" pretraživaču u Srbiji. Agencija GMR ustanovila pojmove za kojima se tragalo protekle godine

"VEČERNjE novosti" zabeležile su još jedan rekord! Bile su najpretraživaniji pojam u Srbiji na "Gugl" pretraživaču koji počinje na slovo "N", a treći na slovo "V".

Ovo su pokazala istraživanja agencije GMR (Genuine Market Research), koja je registrovana u nekoliko evropskih zemalja. Istraživanja su obavljena nekoliko puta u godini kako bi bila krunisana detaljnom mapom najtraženijih pojmova na "Guglu" u Srbiji na svako zadato slovo azbuke ili abecede.

Rezultati njihovog istraživanja pokazali su da prosečan korisnik "Gugla" prati dnevnu štampu i sport kako bi bio dobro obavešten o aktuelnim događajima. Znanje o sportu pokušava da unovči u kladionici, ali je svestan da je potrebno i malo sreće, pa čita horoskop i tumači snove. Voli da se zabavi uz video-igre, domaće i strane serije, filmove i crtaće, a svoj trgovački talenat oprobaće na sajtovima za onlajn trgovinu. Modne savete potražiće na blogovima ili "instagramu". Ljubav mu je važna tema, a srodnu dušu potražiće i putem aplikacija za upoznavanje. Mentalne vijuge razgibaće uz partiju šaha, a svoju intelektualnu radoznalost zadovoljiće na "Vikipediji".

Od poznatih, potražiće Đokovića, Balaševića, ali i Andriju i Anđelku. Mejl će proveravati često. Prosečan korisnik često posećuje društvene mreže, premda i nije baš najsigurniji kako se tačno piše taj "Jutjub". Ali i ne haje, jer "Gugl" prevodilac to može da reši!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ned

15.01.2016. 19:24

Gugl, Gugl, Gugl...kao da na svetu ne postoji nijedan drugi pretrazivac!? Iz inata koristim Bing i Duck Duck Go.