Paskvali novi šef UKP

V. N.

02. 12. 2015. u 20:05

Uprava kriminalističke policije MUP Srbije dobila je načelnika. Radio na rasvetljavanju zločina iz devedesetih

Пасквали нови шеф УКП

SRĐAN Paskvali novi je načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije. Srpska kriminalistička policija tako je dobila novog šefa umesto smenjenog generala Rodoljuba Milovića.

Pre ovog imenovanja, Paskvali je nekoliko godina bio pomoćnik načelnika UKP. Rešenje o njegovom postavljenju potpisao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u dogovoru sa direktorom Miloradom Veljovićem, koji je posle smene Milovića obavljao i funkciju šefa UKP.

Paskvali je celu dosadašnju profesionalnu karijeru proveo u kriminalističkoj policiji. Počeo je da radi u beogradskoj policiji, gde je nekoliko godina proveo i na najtežim zadacima u odeljenju za uviđaje. Najviše iskustva stekao je tokom prikupljanja dokaza o brojnim zločina devedesetih godina prošlog veka.

Kada je formirana Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) Paskvali je bio jedan od šefova odeljenja za suzbijanje opšteg organizovanog kriminala. U UBPOK je došao iz jedinice "Poskok", koju su posle 2000. godine formirala tri koministra.

"Poskok" se bavio rasvetljavanjem najtežih krivičnih dela iz devedesetih - počev od ubistva Slavka Ćuruvije, zločina na Ibarskoj magistrali do nestanka Ivana Stambolića. Bio je i član tima koji je istraživao otmice "zemunskog klana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

pera

03.12.2015. 12:38

"Najviše iskustva stekao je tokom prikupljanja dokaza o brojnim zločina devedesetih godina prošlog veka" - to se zove iskustvo, tada je, cini mi se, stopa resnih zlocina bila frapantnih 0.1% - a kako se vracamo u to vreme logicno je odabrati prave za taj posao, sa iskustvom

Svasta

04.12.2015. 02:50

Dobro je, setili se posle tri godine... Sve koji su odugovlacili na robiju bar tri godine, da vide koliko je to vremena!