Tanasković: Kosovo je presedan u istoriji Uneska; AP: Pobeda Srbije i Rusije

Novosti online / Agencije

09. 11. 2015. u 13:34

Na glasanju u Parizu lažna država Kosovo nije dobila potrebnu većinu glasova za ulazak u organizaciju za zaštitu svetske kulturne baštine!

Танасковић: Косово је преседан у историји Унеска; АП: Победа Србије и Русије

Na glasanju u sedištu Uneska u Parizu lažna država Kosovo nije dobila potrebnu većinu glasova za ulazak u organizaciju za zaštitu svetske kulturne baštine!

Na današnjem zasedanju u Parizu, čiji je ishod do poslednjeg trenutka bio neizvestan, pobedili su argumenti Beograda, uprkos tome što su za Prištinu lobirale neke od najjačih svetskih sila.

Za prijem Kosova glasale su 92 države. Protiv je bilo 50, a potrebna većina da bude primljeno bila je 95.

Među zemljama koje nisu podržale prijem Kosova su Brazil, Kina, Španija, Rusija, Indija, Kazahstan, Belorusija, Palestina, Severna Koreja, Slovačka, Urugvaj, Venecuela, Bahrein i Indonezija. Među uzdržan ima su bili bili Bosna i Hercegovina, Kolumbija, Grčka, Nigerija, Peru, Poljska, Rumunija, Singapur, Trinidad i Tobago, Tunis i Zambija.

Za pristupanje Kosova Unesku između ostalih glasali su Belgija, Francuska, Kanada, Bugarska i Belize, Irska, Island, Italija, Litvanija, Malezija, Pakistan, Panama, Norveška, Novi Zeland, Portugal, Češka, Velika Britanija, Slovenija, Švedska, Švajcarska, Čad, Tajland, Turska, Avganistan, Albanija, Nemačka, Andora.


VODEĆE SVETSKE AGENCIJE PRVOBITNO JAVILE DA JE KOSOVO PRIMLJENO U UNESKO

Vodeće svetske informativne agencije pogrešno su danas izvestile o ishodu glasanja Generalne konferencije Unesko o prijemu Kosova u tu organizaciju navodeći da je odlučeno da ono bude primljeno.

Agencije AP, AFP i TAS S javile su najpre da je Kosovo primljeno nakon što su 92 članice Unesko glasale „za“, a 50 protiv, dok je 29 bilo uzdržano, a uskoro zatim su objavile ispravke. AP je u ispravci naveo da se radi o pobedi Rusije i Srbije.

Prištinski dnevnik Koha ditore objavio je na svom internet sajtu da Kosovo nije primljeno u Unesko.

JANJIĆ: NIJE VREME ZA EMOCIJE, VEĆ ZA DIJALOG

Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić izajvio je danas da bez obzira na rezultat glasanja u Unesku nije vreme za emocije, već za ozbiljan rad na dijalogu.

Pobedila je šansa za fer dijalog i izgradnju poverenja koja je pred svima nama i pokazalo se da se politizacijom i političkim pritiscima ne mogu ostvariti konstruktivni ciljevi izjavio je Janjić za RTV KiM iz Ccaglavice.

Zato naša crkva aktivno podržava nastavak dijaloga i izgradnju poverenja, dodao je Janjić.

Kosovo danas nije primljeno u UNESKO pošto za prijem nije dobilo potrebnu dvotrećinsku većinu na Generalnoj konferenciji ove organizacije koja je održana u Parizu.


TAČI SA ŽALJENJEM KONSTATOVAO: KOSOVU FALILO TRI GLASA

Zamenik premijera o ministar spoljnih poslova samoproklomanog Kosova Hašim Tači je sa žaljem konstatovao da je Kosovu falilo tri glasa da postane članica Uneska i pohvalio kampanju koja je vođena za prijem Kosova u ovu organizaciju Ujedinjenih nacija, preneli su kosovski mediji.

Tači je na svom nalogu na Fejsbuku napisao:

"Velika većina zemalja sveta je glsala za Kosovo. Na žalost, falila su nam tri glasa za neophodnu većinu. Za ukupno 10 meseci koliko je trajala tajna i javna kampanja dali smo svoj maksimum i što je važno, i građani i prijatelji Kosova su mnogo učinili. Kosovo se na svome putu ne može zaustaviti mi ćemo da se kandidujemo za učlanjenje u druge organizacije uključujući i ponovo za ulazak u Unesko", napisao je Tači.SPC POZDRAVLJA ODLUKU UNESKA

Srpska pravoslavna crkva saopštilo je da pozdravlja odluku Uneska kojom je odbijen predlog za prijem tzv. Kosova u tu organizaciju. Saopštenje prenosimo u celosti.

Srpska pravoslavna crkva pozdravlja odluku Uneska kojom je odbijen predlog za prijem tzv. Kosova u ovu organizaciju.

Kosova u ovu organizaciju. Srbija i Srpska Pravoslavna Crkva su sve vreme tražili odlaganje ove rasprave, kako bi se izbegla nepotrebna politička konfrontacija, ali pošto zahtev Srbije nije usvojen, pristupilo se glasanju koje je pokazalo da u UNESKU ipak ne postoji spremnost da se donose ishitrene političke odluke koje ugrožavaju bezbednost kulturne baštine i dijalog koji Beograd već vodi sa Prištinom.


Očigledno je da se pitanje duhovne i kulturne baštine ne može i ne rešavati politizacijom posebno u situaciji gde je nakon rata na Kosovu i Metohiji uništeno toliko mnogo hrišćanskih pravoslavnih svetinja i grobalja. Poverenje se mora graditi delima, a ne rečima, a ponajmanje negiranjem veoma teške situacije u kojoj već godinama posle rata živi naš verni narod i naše svetinje na Kosovu i Metohiji.

Zato i ovom prilikom Srpska Pravoslavna Crkva poziva na dijalog i izgradnju poverenja kao jedini put za rešavanje svih problema i zahvaljuje svim onim zemljama koje su dale podršku putu dijaloga i razumevanja.


NIKOLIĆ: DOKAZALI SMO DA KADA SVI RADIMO U INTERESU MOŽEMO DA OSTVARIMO NEMOGUĆE

— Tomislav Nikolić (@predsednikrs) November 9, 2015

GAŠIĆ: VELIKA POBEDA TIMA ALEKSANDRA VUČIĆA

Ministar odbrane Bratislav Gašić pozdravio je danas odluku da Kosovo ne bude primljeno u Unesko, navodeći da to predstavlja pobedu tima premijera Aleksandra Vučića.

"To je pobeda Ministarstva spoljnih poslova, ali pre svega Vlade Srbije i tima Aleksandra Vučića", rekao je Gašić na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

MUSTAFA: SRBIJA JE UVEK VODILA RASISTIČKU KAMPANJU PROTIV PRIŠTINE

Premijer samoproklamovanog Kosova Isa Mustafa duboko žali zbog odluke Generalne konferencije Uneska da Kosovo ne bude primljeno u tu organizaciju, a Srbiju optužuje da je uvek vodila rasističku kampanju protiv Kosova, koju je posebno pojačala tokom ovog procesa jer joj je, kako kaže, smetala prozapadna orijentacija Prištine.

"To je posebno uticalo na neke zemlje koje imaju iste interese kao i Srbija. Ali, to nas neće zaustaviti, jer smo odlučni da neumorno radimo na jačanju države Kosovo, kako bismo je afirmnisali kao uspešan projekat koji služi interesima svih njenih građana i koja doprinosi miru, toleranciji i prosperitetu", naglasio je Mustafa.

Priština, kaže Mustafa, neće odustati od svoje evroatlantske agende i ubediće sve, uverene je, da zaslužuje da postane deo svih međunarodnih organizacija.


Mustafa, koji se nalazi u Viljnusu, najavljuje da će Kosovo nastaviti da promoviše međunarodnu saradnju preko obrazovanja, nauke i kulture unapređivanjem univerzalnog prava na pravdu, vladavinu prava i ljudskih prava, zajedno sa ostalim osnovnim principima Ujedinjenih nacija.

To su, kazao je, osnovni principi za demokratsko društvo ka kome je orijentisano Kosovo potpunim društvenim i kulturnim konsenzusom.

"Posle potpisivanja SSP-a Kosovo očekuje da dobije dobre vesti iz Brisela u vezi liberalizacije viznog režima", rekao je kosovski premijer, preneli su mediji u Prištini.

VUČIĆ PRIŠTINI: NE ODGOVARAMO NA UVREDE, HOĆEMO DIJALOG

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je Prištini, nakon odluke Uneska da Kosovo ne bude primljeno u članstvo u toj organizaciji, da neće da odgovara na uvrede uvredama već da se zalaže za nastavak dijaloga i rešavanje problema kroz razgovor.

"Moj odgovor je: radite svoj posao, nećemo kamenom da vas gađamo, niti na kamen da kamenom odgovaramo, tražimo nastavak dijaloga i da razgovorom rešavamo probleme a ne nametanjem ili izazivanjem kriza u odnosima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbiji.

Opširnije možete da pročitate OVDE.

JAHJAGA: JEDNA IZGUBLJENA ŠANSA

Predsednica Kosova Atifefe Jahjaga je neulazak Kosova u Unesko nazvala izgubljenom šansom za unapređenje, kako je rekla, vizije vrednosti i ciljeva kojima teži ova agencija UN i promovisanje ovih vrednosti na Kosovu.

Jahjaga je na svom Fejsbuk profilu napisala da je zahvalna "saveznicima Kosova širom sveta na izuzetnom angažovanju i pomoći u zajedničkoj borbi".

"Ovo angažovanje će samo imati odjeka na našu spremnost za zaštitu i očuvanje kulturnog nasleđa koje je ujedno i svetska baština", napisala je kosovska predsednica.


GRAĐANI U MITROVICI PROSLAVLJAJU

U severnom delu Kosovske Mitrovice Srbi su danas proslavili odluku Generalne konferencije Uneska da ne dozvoli ulazak Kosova i Metohije u tu specijalizovanu agenciju UN.

Građani su se okupili oko 16 časova kod glavnog mosta na Ibru i automobilima krenuli u organizovanu vožnju od Kosovske Mitrovice do Zvečana.

Automobili, okićeni srpskim zastavama, kruže ulicama grada uz zvuke sirena.

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je Tanjugu da je Srbija danas ostvarila važnu diplomatsku pobedu.

Rakić je istakao da se radi o važnom danu, da je pravda zadovoljena jer oni koji su rušili i palili srpske manastire na Kosovu 2004. i 2008. godine danas ne mogu biti njihovi zaštitnici.

"Za građane Kososvske Mitrovice ovo je važan dan. Lepa vest nam je stigla danas iz Pariza, koja nas je itekako ohrabrila da je pravda dostupna", rekao je Rakić.AMBASADORKA RUSIJE U UNESKO: ISPRAVNA ODLUKA

Stalna predstavnica Rusije u Organizaciji UN za obrazovanje, nauku i kulturu Eleonora Mitrofanova izjavila je danas da je ispravna odluka Generalne konferencije te organizacije na kojoj je odbačen zahtev Kosova za članstvo.

"Održano je glasanje o rezoluciji o prijemu Kosova u sastav članica Uneska i rezultat je takav da nije prikupljeno dve trećine glasova. Zato Kosovo nije primljeno u sastav Uneska. Smatramo da je to ispravno, jer je nužno da Kosovo ispuni obaveze koje je preuzelo i u okviru pregovora EU i povodom održavanja kulturnog nasleđa", rekla je Mitrofanova agenciji RIA Novosti.


ARSOVIĆ: ISHOD ZNAČAJAN ZA SVE DOBORNAMERNE LJUDE

Protojerej stavrofor Milija Arsović iz eparhije Raško-prizrenske izjavio je danas da je ishod glasanja o članstvu Kosova u Unesku značajan za sve dobronamerne ljude.

Ishod glasanja u Parizu znači prvo za srpski narod na Kosovu i Metohiji, jer crkve nisu crkve sveštenika nego su crkve srpskog pravoslavnog naroda i svih pravoslavne vere koji žive na Kosovu i Metohiji, rekao je Arsović Tanjugu.

"Veliki dan, zaista radostan dan za sve nas i za sve Srbe iz jednog razloga jer ne možemo da očekujemo od nekoga poverenje i da štiti srpske crkve i manastire kada znamo da su ti isti u skorije vreme unazad rušili naše svetinje", rekao je on.

Jednostavno, poverenje se ne stiče za godinu dana ili dve, poverenje mora da ide svojim vremenom i nadamo se što kažu jednom dobrom vremenu, zaključio je protojerej stavrofor Milija Arsović.


KANCELARIJA ZA KIM: POBEDA RAZUMA

Odluka Generalne konferencije Uneska da odbije prijem Kosova u tu organizaciju pobeda je razuma i pravde nad politikom i potvrda da Srbija, kada nastupa sa jedinstvenom podrškom svojih građana i institucija, može da utiče na međunarodne procese, saopštila je danas vladina Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, Srbija posebnu zahvalnost duguje državama čiji su predstavnici danas u Parizu bili protiv politike diktata i pobede nepravde u Unesku, a iz Kancelarije za KiM zahvaljuju se svim našim građanima koji su se proteklih sedmica uključili u napore da se najširoj svetskoj javnosti predoči istina o srpskoj kulturnoj baštini na KiM.


AP: POBEDA SRBIJE I RUSIJE

Zemlje članice Uneska odbacile su u neizvesnom glasanju predlog o prijemu Kosova u ovu organizaciju, što je pobeda Srbije i Rusije i udarac Kosovu u borbi za globalno priznanje kao države.

Tako je navedeno u izveštaju agencije AP u kojem se precizira da je 50 zemalja bilo protiv predloga, 92 države su ga podržale, dok je 29 bilo uzdržano, što je bilo nedovoljno za dvotrećinsku većinu neophodnu za usvajanje predloga.

Prema navodima agencije, u Srbiji se slavi zbog ovakvog ishoda glasanja, dok je u Prištini kosovska predsednica Atifete Jahjaga ocenila da je to “propuštena prilika”, ali da će Priština nastaviti sa naporima da postane ravnopravni član međunarodne zajednice.

Istovremeno, citirana je izjava šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da “ova odluka odražava nameru Srbije da se nikada ne odreknemo Kosova”, uz ocenu da je rezultat glasanja bio iznenađujući.

Glasanje je po svemu sudeći prouzrokovalo konfuziju i među novinarima, jer su vodeće svetske agencije najpre izvestile da je odlučeno da Kosovo bude primljeno u Unesko, ali su ubrzo ispravile grešku.


ČEPURIN: BOG NIJE U SNAZI, NEGO U ISTINI

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izrazio je zadovoljstvo zbog današnje odluke Generalne konferencije UNESKO da odbije predlog o članstvu Kosova u toj organizaciji, navodeći da je oduševljen poslom koji je obavila Srbija da bi sprečila nepravdu.

"Oduševljen sam tim poslom koji su obavili Srbija, srpsko rukovodstvo i svaki Srbin, da bi se sprečila nepravda. Potvrđuju se reči svetog Aleksandra Nevskog da Bog nije u snazi, nego u istini", rekao je Čepurin Tanjugu.

Ruski ambasador je naglasio da su Srbi još jednom pokazali da imaju hrabro srce, puno strpljenja i snažan duh i izrazio nadu da će rezultat glasanja u Parizu dati pozitivnu dinamiku obnavljanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.ĐURIĆ: NE KOSOVU U UNESKO VELIKI USPEH SRBIJE

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je kao veliki uspeh za Srbiju i pobedu razuma odluku Generalne konferencije Unesko da ne primi Kosovo u tu organizaciju, ravan "malom čudu".

To je veliki uspeh koji nije došao slučajno i rezultat je velikog rada i truda zvaničnika Srbije koji su obavili više desetina razgovora sa predstavnicima mnogih zemalja sveta, rekao je Đurić.

TANASKOVIĆ: KOSOVO JE PRESEDAN U ISTORIJI UNESKA

Ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković izjavio je večeras da je glasanje u Parizu o ulasku Kosova u tu organizaciju presedan u istoriji te organizacije, jer se nikada nije desilo da velike sile podržavaju neki predlog, a da on ne dobije većinu.

"Srbija ne sme da prestane da štiti svoju baštinu", poručio je Tanasković za RTS.

Tanasković je rekao i da je znao da će rezultat biti tesan i podsetio da su samo tri glasa odlučila što je, kako kaže, važno imajući u vidu da su velike sile sponzorisale zahtev Kosova za ulazak u Unesko.

"Situacija se bitno izmenila, jer je ovo prvi put u međunarodnoj zajednici da predlog koji su podržavale velike zemlje poput SAD, Velike Britanije, Turske ili Saudijske Arabije, pretrpi poraz", rekao je Tanasković.

On je ukazao da je u tom slučaju politizacija bila velika i dodao da nikada do sada, u 70-godišnjoj istoriji Uneska, Generalna konferencija nije odbila predlog Generalne skupštine.

Tanasković je istakao i da se, takođe, Unesko do sada nije susreo sa slučajem kakav je Kosovo.
MSP RUSIJE: UNESKO POTVRDIO POSVET MEDUNARODNOM PRAVU

Današnjim glasanjem kojim je odbijen predlog o prijemu Kosova u Unesko, Generalna konferencija te organizacije potvrdila je svoju posvećenost načelima međunarodnog prava, utvrđenim u Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN koja ostaje pravosnažna, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"S obzirom na to da je pod administracijom Ujedinjenih nacija, Kosovo se ne može smatrati državom koja ima pravni identitet, te stoga ne može tražiti članstvo u jednoj međunarodnoj organizaciji", navodi se u saopštenju, preneo je Tas s.

"Posle dugih debata, na videlo su izbile velike razlike među stavovima država članica o tom pitanju i održano je glasanje na kojem je potvrđeno da je pokušaj Prištine da postane nezavisna članica Uneska bio preuranjen", navodi Ministarstvo.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (153)

Ђура Змај

09.11.2015. 13:38

Хвала Богу - а сад Србијо у одбрану Србије у УН, мани се Брисела!?

anita

09.11.2015. 13:43

Pravda je pobedila !! Svako ko hoce i ima nameru da otima tudje svetinje moze samo da se nada ovakvom ishodu - Kosovo je bilo i uvek ce biti SRBIJA!!

Srdjan Grković

09.11.2015. 13:45

sada će tražiti da se u Briselu razgovara o tome, pošto ovde za malo im nije uspelo, ako malo ima pameti naši o tome nema šta da razgovaraju

Pedja

09.11.2015. 13:49

Napokon. Malom coveku i narodima je dosta bilo neo-vampir kapitalizma i velikih ``sila``. Sada hitno doneti zakone o povracaju oduzete imovine crkvama i manastirima na Kosovu od pre 70 god.. To je 50% teritorije

GORDANA

09.11.2015. 13:52

Naši najveći neprijatelji su makedonija,cg I hrvatska. Srbija mora posle ovoga da podrži svaku odluku Grčke kada je u pitanju makedonija. Mi moramo da se držimo najviše Rusije I Kine jedine prijatelje koje imamo

Владимир

09.11.2015. 13:52

Важно је истрајати у не одрицању од душе своје, а онда вас сам Бог узима у одбрану! Господе Слава Теби!

lesa

09.11.2015. 13:53

Hvala ovim državama što su glasali protiv, pre svega na razumevanju, hrabrosti i podršci Srbiji. Nadam se da će u narednim godinama sve više biti onih koji su na strani pravde i zdravog razuma!

oganj

09.11.2015. 14:26

@Gavrilo, rab Bozji - Ne vidim razlog za oduševljenje. Vidite li vi koliko je zemalja glasalo za ulazak u unesko? Da vam ponovim 92 ...koliko je bilo protiv 50 država. Skoro duplo manje. I gde je tu mesto oduševljenju? Ostale baš ih briga i za nas i za Kosovo.I šta mislite na narednom glasanju za dve godine da patroni Kosova neće prisiliti još nekoliko njih da promene mišljenje ili bar ovi neutralni da posede u restoranu dok se bude glasalo? Vaša terminologija je smešna. Može se koristi tkz. ili UN nepriznate drž..

Republika SRPSKA TREBINJE

09.11.2015. 13:53

tako je braco. Cestitam. polako i hladne glave boriti se za svoje. Boze pomozi i da nas dragi Bog sacuva pa da je jednom i ujedinimo u jednu Drzavu Srbiju!!!

Енвер

09.11.2015. 15:11

@Zloćo Zloćkić - Јесте, јесте, све је тако... А сада - пукни од јада, муке, једа и злоће, хехехххеееее...

serbianlion

09.11.2015. 13:56

Normalno,sta imaju siptari od kulturne bastine,aparat za kokice i limunadu!!!!

namilju@ofir.dk

09.11.2015. 15:25

@milena - milen@ Ako se ne RADUJES. pusti nas druge da danas budemo srecni.

Немања

09.11.2015. 14:00

Свет у ком живимо убрзано се мења у нашу корист. Срби су генерално као нација добри људи који не заслужују да живе лоше као у скоријој историји. У злу се не понизимо у добру се не понесимо.

Дамир С. Живковић

09.11.2015. 14:21

@Dymitr Ogonowski - Није била за, или је против или уздржана била.

Suverena

09.11.2015. 14:04

Са благосовом свим Србима - сада само полако, паметно до праве победе. Може ce са медијским ратом више добити него са пушкама. Тек сада је свет чуо, да ми, Срби имамо нешто тамо на Косову

Nebica

09.11.2015. 15:26

@dDrag - A zasto lazes da su glasali za ulaza Kosova? Evo samo neke od muslimanskih zemalja koje su bile protiv. Kopirao sam sa nekog portala necu da kazem kojeg da ne reklamiram. Albanski mediji posebno ističu da su protiv Kosova bile Palestina i Indonezija, ali i UAE, Katar, Jordan, Kuvajt, Egipat, Maroko, Sirija i Libija!

Amicus

09.11.2015. 14:07

Добро, честитке нашима и захвалност земљама које су гласале против, али ово свакако неће бити последње гласање.Кад ова парадржава буде елиминисана са карте света, тек тада ћемо моћи бити сигурни да нам доле нико неће правити проблеме, а до тада има да нам краду и бога и свеце.Језива је сама помисао да је данас одлучивано да ли су Грачаница, Дечани или Љевишка српско или албанско културно наслеђе. Али то се дешава кад на акцију изостане реакција. Нека нам је бог у помоћи.

Dragana

09.11.2015. 14:10

Ima Boga, ima pravde!!!!!Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli srpskim svetinjama i srpskom narodu! Hvala braćo!!!!

zola

09.11.2015. 19:46

@Dragana - Hvala Bogu i hvala svima, ali nema opustanja. Borba ce biti duga, teska jer onaj lukavi nikada ne spava. Ako imamo vere u Boga( a mozda je nemamo dovoljno), ako smo slozni ( a cesto to nismo) i tada ce biti tesko ali imamo neke sanse. Ovako....Dogodine u Prištini.

Bane PFC

09.11.2015. 14:11

Ima pravde konačno.Gde su sad Tači,Mustafa,Mogerini...Gde je Kirbi?Uzalud trud njihovih američkih,nemačkih i britanskih mentora!A i naše rukovodstvo može da izvuče neke pamete zaključke,nakon svega.Po ko zna koji put,smo se svi uverili,šta nam iskreno misle EU i SAD.Ništa nama bez BRICS-a.To su iskrene i prijateljske zemlje.

Valjevac

09.11.2015. 14:11

Da li oni mogu opet da pokusaju prijem u UNESCO za nekoliko godina? Hvala Rusiji, pravoislavnim zmeljama. Sramota za zemlje u regionu

Дамир С. Живковић

09.11.2015. 14:20

@Valjevac - 2017. је нова конференција.

Sun Tzu

09.11.2015. 14:13

Sad ce da krenu u nova unistavanja manastira, posto su odbijeni. A ako su nasi argumenti pobedili, moze biti da cemo morati da vratimo tu uslugu. . . Kako god i ko god umesao prste, odluka je na mestu.

Revizor

09.11.2015. 15:52

@Sun Tzu - A šta ti Jelena znaš o "teoriji zavere"? samo ponavljaš tu frazu kao papagaj. Objasni mi šta ona znači? Da li misliš da nema više zavera, ili da ih nikada nije ni bilo?

Masha

09.11.2015. 14:15

Mislite "Albanski zahtev za prijem Kosova u UNESCO.." ... što to zapravo jeste, a ne " Zahtev Kosova za prijem u UNESCO..."...NEKO je mudro uspeo da provuče formulaciju, uz pomoć koje štošta, što bi inače bilo apsurdno, u tako mudro upakovanoj formulaciji, mnogo lakše prolazi, i čak se i ostvaruje...

Врач

09.11.2015. 17:26

@Masha - Албански је предлог а Косовски захтев.

Mladen

09.11.2015. 14:15

Sa lepšom vešću mi jutro nije moglo početi...!Molio sam se Bogu da pobedi zdrav razum i istina u srcima ljudi koji donose odluke! Zahtev takozvane narko-države da nasledi i preuzme naše vekovne svetinje je odbijen!!!!Hvala Bogu!!!

lela

09.11.2015. 14:18

Kasno ste se aktivirali, borba se mora nastaviti bez prekida! Dobro pogledajte,,prijatelje,, a narocito susede koji su nerazumno glasali i bez revansa u slicnim situacijama nema uspeha! Svi treba da snose posledice svoga cinjenja ili necinjenja!!

Monika_Bg

09.11.2015. 15:35

@Dumar - Ja cu da ti kazem...."nasa braca i sestre", glasali za prijem...eto tako su glasali.

Spiridon S.

09.11.2015. 14:23

Sa ovim borba za Kosovo ili tacnije borba za istinu o Kosovu nesme da prestane..Na svim nivoima,pojedinacno i kolektivno svi Srbi,narocito oni po svetu treba da sire istinu o otimanju,kradi,nasilju..Jako mnogo se moze uraditi kao i popravljati imidz koji su nam nepravedno dodelili poslednjih 20 godina..Imamo divne primere nasih sportista koji su pravi ambasadori naroda i drzave..KOSOVO je SRBIJA,bilo,jeste i BICE!

Zoran

09.11.2015. 15:18

@Spiridon S. - A zasto bi se mi u dijaspori zalagali za nesto, kad nas vi u Srbiji ne podnosite ? Znaci dijaspora je dobra samo kad vam nesto treba, inace nas tretirate kao izdajnike.

Spiridon S.

09.11.2015. 23:40

@Spiridon S. - @Zoran.Zemljak jako glupo misljenje imas onako ..plitko,usko i jadno..Nemoj da pricas u ime sviju nas iz dijaspore..Kakva nadmenost..Samo ti vredno radi i nerazmisljaj..

Leonidas D.

09.11.2015. 14:29

Hvala Bogu!!! Istina je pobedila, pravda i pravoslavlje su pobedili!!! Hvala svim drzavama sto su bile protiv ove sablasne ideje! Konacno da i nama nesto krene na drzavnom planu!

valjda sam samo slabo napredan srbin

09.11.2015. 14:38

Čemu euforija? Kao prvo – odavno ne pročitah nešto o lažnoj državi Kosovo. Po tome je i Srbija lažna, jer se ne priznadoše još uvek međusobno dve međunarodno priznate države. Kao drugo – kakve su to svetinje? Ne vidim nešto popove i patrijarha u Pećkoj patrijaršiji, doduše ne vidim ih nikako ni zbog zatamnjenih stakala na limuzinama ni kad skoknem do Republike Beograd.

Трол елиминатор

09.11.2015. 15:05

@valjda sam samo slabo napredan srbin - "valjda - sam - бла - трућ": 1. По природи си очигледно баш препрепретерано слабо напредан, али си то врло у политикантском смислу; 2. Само "popovi" и монаштво су и остали све до данас на Косову са тамошњом српском сиротињом и уз њу. Имаш ли можда још неких нејасноћа и / или недоумица, тролчићу у покушају?

Revizor

09.11.2015. 15:48

@valjda sam samo slabo napredan srbin - @Slabo naprednom Srbinu: Srdačan pozdrav uz: "Dogodine u Prištini"!

Bane PFC

09.11.2015. 15:58

@valjda sam samo slabo napredan srbin - Idi odseli se u Prištinu,što pre i ne vraćaj se.Vidi se da si podmladak LDP-a.

djura

09.11.2015. 14:43

mala pobeda za zemlje slobodnog sveta , a velika pobeda za sam smisao postojanja UNESKA !!! Zamislite situaciju , da se o Pravoslavnim crkvama brine sponzor i partner Islamske drzave ,i njihovi satanisticki NATO sponzori !!? Puni su mediji zapaljenih ,demoliranih ,opljackanih i srusenih Hrscanskih i drugih svetinja u celom svetu ,a sada tim istima dati da se brinu o njima !!? парадокс, апсурд, нонсенс !!!

Goran

09.11.2015. 14:44

Hvala svima što su bili uz Srbiju. Nastavljamo borbu za Kosovo. Dogodine u Prištini. Nadam se da ste shvatili!

čiča

09.11.2015. 14:50

Eto iaoko su se upinjali iz sve snage naši ,,zapadni prijatelji,, nisu uspeli da šiftarsku državu Kosovo mimo svih pravila i deklaracija uguraju u Unesko.. Kako ćemo se sada opravdati pred amerikancima ,britancima i nemcima ( njihove poltrone ne računam ) i ko nam je to opet pomogao? Opet kad je gusto Rusi Kinezi , Argentinci Kubanci !!! I šta sad , opet kao papagaji eurupa nema alternativu.

karate

09.11.2015. 15:08

@čiča - Amerika i jevreji su totalno pali na ledjima sa njihovim tranjama Arapima . Nema im vise spasa. Svaki dan u svetu se sve vise drzava budi iz kome. Ugledni svetski mediji su javili sve osim istine , koja je na kraju morala biti saopstena . Ko kontrolise te svetske medije , CNN, BBC, DW.... pa kontrolise ih jevrejski lobi i jevreji ?. Polako ali sigurno ide Rusija, Iran , Kina .... napred a Amerika i njeni saveznici polako Tonu .

Juraj

09.11.2015. 14:50

Poljska se uzdržala. Kada se zna stepen zavisnosti od SAD, onda samo jedno Veliko Hvala! Jeszcze Polska nie zgynela!

Dymitr Ogonowski

09.11.2015. 15:32

@Juraj - To je dobro kako se zna da još vlada Kopač. Nova vlada će biti krajno proamericka i antiruska. Ipak ranije Kačinski je argumentirao da bi ne priznavati "Kosowo" da bi Srbija ne išla na stranu Rusije. Rusija je bitnija za ovu bitku nego Poljska. Ipak sve jedno kakav argumenat - srpska diplomatija mogla bi ovo iskoristiti da bi Poljska povukla priznanje šiptarske "države".

Kowalski

09.11.2015. 15:42

@Juraj - Upravo sam saznao da moja drzava se uzdrzala! Cestitam nama, Poljacima, na toj odluci, a za vas, Srbe, veliki pozdrav. Drzite se!

Dymitr Ogonowski

09.11.2015. 17:08

@Juraj - Moguće. Ja sam za nezavistnost Abhazije i Južne Osetije ali neka ostravska zemlja iz Tihog Okeana je povukla ih priznanje.

Dymitr Ogonowski

09.11.2015. 17:18

@Juraj - Tuvalu je povuklo priznanje Abhazje i Južne Osetije. Ja sam za ih nezavistnost ali to znači da moguće je da neka država povuće svoje priznanje.

dejan

09.11.2015. 17:33

@Juraj - Moguce je,pa neke drzave su i povukle priznanje,treba raditi i dalje na tome.

Glačak

09.11.2015. 14:53

Hoće li neko da objavi kako je ko glasao. Važno je da znamo ko su nam prijatelji.

Бранислав

09.11.2015. 14:53

..од Православне браће за Србију и њен предлог а против предлога Косова је гласала само Русија..док су Бугари били за Косово а Румуни и Грци на своју срамоту уздржани што је у случају данашњег гласања било као да су подржали Косово..

Владан

09.11.2015. 14:59

Да, лажној држави је фалило три гласа...ТРИ Гласа: Оца, Сина и Светога Духа! Слава Богу, добисмо још мало времена за покајање и да покажемо својим исправљањем да ли смо достојни Свете Земље Космета и мученичке крви наших светих предака. Први ја.

Sekula

09.11.2015. 15:00

Nema vremena za slavlje, Kosovo ce ponovo podnijeti zahtjev za UNESKO i druge organizacije. Jedini nacin da se to zaustavi je da se ispravljaju greske ove i prethodnih srpskih vlada koje su omogucile Kosovu da podnese i ovaj zahtjev. Jedino cega se Vucic pridrzava iz predizbornih obecanja su potpisi vlada vezanih za Kosovo. Sada je vrijeme da se preispitaju svi potpisi i da Rezolucija 1244 ponovo bude polazna tacka za sljedece pregovore.

Marko

09.11.2015. 15:02

Kanada glasala za, uaaaa ledena pustaro što si otela zemlju Indijancima na silu......

Todor Dobrnjac

09.11.2015. 15:06

Da li je ovu vest pročitao predsednik SANU gospodin Kostić? Toliko o njegovoj tvrdnji da je tzv. Kosovo DE JURE nezavisna država.

kole g

09.11.2015. 16:21

@Todor Dobrnjac - Sad su potpisali SSP sa EU, a spisak međunarodnih organizacija u koje su primljeni je povelik. Meni je to nekako svejedno, čak ako bih baš morao da biram, izabrao bih Srbiju bez Kosova i Vojvodine, pa fino polako da uredimo državu. Mala, al' barem znamo da je naša.

Дарак

09.11.2015. 17:18

@Todor Dobrnjac - Па ти онда коле дај једном комшији спаваћу собу, другом дневну, па фино и натенане урдеди себи кухињу...

Bonaprta3

09.11.2015. 15:13

Samo Sloga Srbe Spasava. Slozni mozemo planetu da pomerimo iz njene ose ako treba. Pred srpskom slogom i mocnici klece. Da li cemo poceti da cenimo sebe i shvatimo da samo mi sami sebi mozemo da pomognemo. "Nasi prijatelji" Nemacka,Ceska,VB i ostali su samo lazni, oni pravi su stali uz nas. EU ima alternativu samo to od nas zavisi. Kada rascistimo sa unutrasnjom bagrom sto hoce da priznaju tkz.Kosovo sa onima spolja cemo lako. Zivela Srbija.

Dragan

09.11.2015. 15:15

Ovo je odlična vest. Međutim pitam se kako našoj vlasti nije jasno da su nama Srbima Englezi najveći neprijatelji. Prvo su u julu iz sve snage pokušali da nas u Savetu Bezbednosti proglase genocidnim narodom, a sad su isto tako žestoko pokušali da lobiraju da lažna država Kosovo postane član UNESKO. Prijatno su me iznenadili Slovaci koji se nisu uzdržali već su glasali protiv. Španci su takođe glasali protiv zato da se ne bi jednog dana raspravljalo o prijemu Katalonije ili Baskije u UNESKO.

Павле

09.11.2015. 16:58

@Dragan - Ако овако настави Ц. Гора биће нам"даље од Аустаралије" али сам хтео да објасним Драгану да је Шпанија уставна монархија у чијем уставу не постоји могућност прегласавања у једном делу земље (референдум) и ово што је било у Каталонији само је један нперформанс за спољну употребу и будите сигурни да се Каталонија неће отцепити. Исти је случај и са федерацијама* које, по међународном праву, могу да се разилазе само консезусом***!

Боки

09.11.2015. 15:15

Треба бити свестан да је ово само одлагање и да са оваквом катастрофалном политиком и дипломатијом нећемо моћи да очекујемо да ће нас вечно спасавати Руси и преостало савесно човечанство упркос нас самих.Лош потез је био захтев Србије да се гласање одложи и о чланству лажне државе преговара у Бриселу???Једино правилно би било да Србија запрети напуштањем УНЕСКА а пре свега напусти самоубилачко уцењивање лажним ЕУ интеграцијама и лажно приојатељство лажних пријатеља.

SS

09.11.2015. 15:32

Bojkot robe iz Belgija, Francuska, Kanada, Bugarska i Belize, Irska, Island, Italija, Litvanija, Malezija, Pakistan, Panama, Norveška, Novi Zeland, Portugal, Češka, Velika Britanija, Slovenija, Švedska, Švajcarska, Čad, Tajland, Turska, Avganistan, Albanija, Nemačka, Andora.

Дарак

09.11.2015. 17:07

@Ivan Lazarevac - Грчка уздржана јербо је уз нас, а није против због споственог "потенцијалног" проблема са шиптарима... то ти је мудра политика

Svetlana

09.11.2015. 15:37

Sto ne kazete kako su braca Hrvati glasali? necete da ih uvredite? Da nisu glasali PROTIV? da nisu bili uzdrzani? nema problema, ajmo svi u Hrvatsku na more, da im dopunimo kase koje ionako redovno pune u Srbiji, prodajuci ludim zaboravnim Srbima sve sto ne mogu da utope inteligentnim Austrijancima, Nemcima i svojim ostalim zapadnim partnerima

Дарак

09.11.2015. 19:29

@CRNA GORA - CRNA GORA Ако је поздрав из Париза. Лепо нас поздрависте, братски нема шта...

lucky

09.11.2015. 15:54

Е мој брате Саво Јањићу, са Шиптаријом нема дијалога, они су показали 2004. године како би чували српске цркве и светиње на српском Косову и Метохији. Мустафа боље ти је да ћутиш, немата ви евроатлантску већ криминалистичку оријентацију јер сте чисти криминалци. Овакво Косово као насилна самопрокламована држава је једна историјска аномалија и велика мрља у историји Европе и као такви неће моћи да опстану. Косово и Метохија ће опет бити српски.

Nemanjic Crna Gora

09.11.2015. 16:01

pomozi nam boze ti,podaj zivot Srbiji Grehove nam oprosti i spasenje podari,Sa njim ili na njemu,i po Bozjem zakonu i ja idem u borbu za SRBIJU voljenu.Samo sloga spasava,Al i spremnost celicna Otadzbina Srbija,porodica velika,pokreni se Srbine,za zivot Srbije,Celo srpstvo diglo se za zivot Srbije...

severna irska

09.11.2015. 16:04

To je ta slovenska "prijateljska" Ceska, ciji se presednik stidi od priznanja sklepotine tzv. kosovo, umesto da ga je sramota.

Dymitr Ogonowski

09.11.2015. 16:31

@severna irska - Treba biti protiv sadasnje vlade Češke a ne protiv svim Čehima. Dobro ako bi bila saradnja s Čehima, koji su za srpski Kosmet da bi oni su promenili svoju vlast i povukli priznanje šiprarske "države".

Dymitr Ogonowski

09.11.2015. 17:09

@severna irska - Uzdržanost ili protiv, to u suštinskom smisalu isto. Samo u moralnom drugo.

Dragon Man

09.11.2015. 16:08

a Ujedinjeni Arapski Emirati, kako su oni glasali, posto je ovde stvorena atmosfera da su nam prijatelji.

Дарак

09.11.2015. 16:55

@Dragon Man - То и мене живо занима, а сазнаћемо никад... Вероватно за. Да су гласали против били би први набројани!

ivan galic

09.11.2015. 16:25

Vučić sa pratećim ..... treba da se sakrije u mišju rupu, svi njegovi "zapadni prijatelji" su glasali da se Kosovo primi u UNESKO. Dokle ćemo da ga trpimo više da nas gura u propast i da nam uništava zemlju?!

Komentator

09.11.2015. 16:28

I šta kaže: mi smo prema njima rasisti. Pa kojoj to rasi oni pripadaju, neka nas obaveste da znamo. Meni ne liče ni na jednu, samo primećujem da se mnoooogo razlikujemo.

vax

09.11.2015. 16:32

Nije to pobeda Vucica i njegovo tima vec pobeda naroda koji je potpisivao peticije,bunio se i trazio od Vucica da ucini ono sto narod zeli. Sad pripisuje zasluge sebi,sramota.

Mitja

09.11.2015. 18:14

@vax - Ne to je iskljucivo pobeda Vucica, da se narod pitao vec bi krenuli u novi rat, a ti huskaci ko vi bi dupetom vec sedeli u vozu za Bec.

Прле

09.11.2015. 16:38

Каква победа боже сачувај! Неко је ономад у Бриселу у име Србије потписао да Косово нећемо ометати када буду приступали међународним организацијама, то је била победа али шиптарска!

Ljubo

09.11.2015. 16:47

Nikad Kosovo nece biti drzava,mogu siptari da sanjaju,ali to je samo pusti san,a Makedonija i CG trce pred rudu,a prijatelj tacijev milo,(da ima manje slovo stavio bih jos manje) ljudina je to zesca,zaista je osramotio CG da je to vise tesko popravit,bez obzira sto se zna da je vecina naroda u CG protiv svega toga.

Дарак

09.11.2015. 17:02

Не видех ни ЦРНА ГОРА како је гласала, молим уредништво новости ако има комплетан списак гласања и може (сме) да га објави, нека то и учини да и народ зна шта му је чинити, и ко су му пријатељи у свету...

zaliv.co

09.11.2015. 17:04

Samo zapamtite da su sledece drzave glasale za ulazak Kosova u UNESCO:Bugarska, Italija, Češka, Velika Britanija, Slovenija, Švedska, Švajcarska, Turska, Nemačka i druge!!! Zapamtite ove drzave dobro kada ih sledecu put budete pomenuli i bilo kakvom pozitivnom kontekstu! SRAM IH BILO, glasali su za nesto sto ih se uopste ne tice, na stetu Srbije a u prilog jendog malog beznacajnog naroda na Balkanu, Albanskog naroda. Zapamtimo i ne zaboravimo, zapamtimo ko su nam prijatelji !

cibre62

09.11.2015. 17:07

Nisam Srbin,ali ovo je najpravednije sto se moglo desiti zadnjih dvadeset godina Srbiji.

IZVINJENJE

09.11.2015. 17:15

Ovom prilikom iizvinjavam se studentima ,profesorima i dekanu Pravnog fakulteta Avaramovicu koji su posle svog pravnog,savetodavnog i formalnog ucesca u ovome izasli na ulice Beograda,,offnuti u srpske zastave ,sa parolama ,a ,mogi od nas uverenih da je sve gotovo su im u prolazu rekli da im je to utopija i glupost,

ivan s

09.11.2015. 17:28

Napustili zemlju, pa sad ne bi drugima dali tamo da žive i prave svoju državu, nego im draže da sve to bude u parlogu. Najbolja moguća odluka mojih predaka je bila ta da odu iz te zabiti gore u Ugarsku, a najgora što su se posle okrenuli protiv domaćina i vapili za tamo nekakvom zaostalom maticom. Danas živimo jadno, kao i u onoj pravoj Srbiji dole što žive, a mogli smo biti neko i nešto da smo znali izabrati stranu...

Дарак

09.11.2015. 17:35

Ово каже БЛИЦ, ајде ускладите се коме сад веровати??? Protiv prijema Kosova u Unesko su bili: Rusija, Brazil, Indonezija, Kina, Rumunija, Grčka, Angola, Argentina, Belorusija, Bolivija, Bocvana, Kipar, Kolumbija, Kuba, Eritreja, Španija, Etiopija, Gruzija, Haiti, Indija, Maroko, Meksiko, Egipat, Ekvador, Gvatemala, Kazahstan, Kenija, Kirgistan, Mozambik, Mijanmar, Nikaragva, Uganda, Palestina, Filipini, Kongo, Slovačka, Šri Lanka, Zimbabve.

Goran Bgd

09.11.2015. 17:42

Vucicu da si imao petlju sprecio bi da uopste dodje do glasanja, zna se kako drzava koja postuje svoj narod u ovakvim situacijama reaguje! Koristi sva sredstva kako ne bi uopste postojala sansa da nam otmu ono za sta su nasi preci krv prolivali, vojska, obavestajne sluzbe koje eliminisu nerpijatelja u njegovoj kuci, sve ma koliko to bilo pravedno ili ne. A ne da neko sedi u fotelji i moli se kako ce tamo neki drugi da glasaju, i tako opet za 2god !?

E Srbi Srbi

09.11.2015. 17:45

Kad razumejete politiku javite se nam u Evropu.92 sa 50 i vi kazite da je to pobeda a ne znate da uskoro imamo da se borimo u UN za prijem Kosova u tu organizaciju.Nama trebaju samo 3 glasa vise da imamo trecinu i da budemo ravnopravni u svetu i odmah dobijemo i UNESKO I sve ostale kandidature.To je samo kasika secera za vas a kiselo dolazi vrlo brzo.Samo se radujte ali nece trajati dugo jer sto je ukradeno ne znaci da je to vase....

l

09.11.2015. 18:05

@E Srbi Srbi - Oteto je prokleto, a mi ćemo naše povratiti kad tad. Nemojte vi samo o politici. Ustvari ne bi vas ni bilo da niste ponikli na kriminalu pod pokroviteljstvom zapadnihi partenra i tajnih službi .Ne mogu se varvari civilizovati i shvatiti, to je to. Pa vi bre sečete rodno voće samo zato što pripada srpskoj strani, samo štetu da nanesete, mrzite sve što ima srpstva u sebi, sve što je SRB, a ta ista Srbiija dala vam je veća prava od vaše albanije, i lepo ste joj vratili...

Niko bitan

09.11.2015. 18:22

@E Srbi Srbi - Pa malo brkas. Neke zemlje imaju pravo veta a to znaci da Kosovo nikada nece biti drzava. Drugo, nikome nije gorela vecno pa nece ni vama. Bili smo 500 godina pod turskom nogom i dalje Srbija i Srbi postoje. Kada je Srbija bila knezevina, kraljevina i drzava vi ste bili plemena. Bojim se da ce vam se opet ne vrati to vreme :) Zelim ti sve najlepse,srdacan pozdrav!

Citizen

09.11.2015. 17:57

Lepo da se pokupe Srbi koji su otisli sa Kosova I Metohije pravac Pristina.Prodali ste zemlju i sve sto imate siptarima za pare.

Djekna

09.11.2015. 17:59

Nasa Vlada mora da pocne sa naporima i ubedjivanjem zemalja koje su, zbog ko zna kog razloga, priznale nezavisnost Kosova* da to priznanje povuku. Najpre sa manjim zemljama koje nemaju direktne diplomatske odnose sa Pristinom (jer to ne bi bilo toliko komplikovano zbog ambasada, konzulata i sl.), a onda i sa zemljama iz okruzenja. Vazna je podrska opoziciji u CG, uz taj uslov:povlacenje priznanja drzave Kosovo.

SkY

09.11.2015. 18:01

Konstantno upropastavanje nase Drzave od strane jednih te istih drzava lobija i organizacija i vi i dalje ocete s njima :///. Aj sad da cujem nekog ko ce reci da nam Rusija nikad nista nije pomogla i sta bi mi bili da nije podrske te iste Rusije?

Srna

09.11.2015. 18:02

To nije pobeda, jer Kosovo je vec i u Svetskoj Banci i u MMF-u a tamo su novci.A ovo sa UNESKO-m je samo odlaganje do sledece neke prilike, pa ce se i to jednom desiti.Radujes se jer se to nije desilo u tvom mandatu

Раца Врачар

10.11.2015. 08:33

@Srna - У Србији кажу ПАРЕ ! Србима је битнија култура и уметност , него та вражја работа ММФ и Банке !

Zoran

09.11.2015. 18:22

i opet ce Srbija da ljubi guzi ovima koji su glasali "ZA" i tako je bilo i tako ce i biti. Mjesto da se okrene ostro oko prema njima Srbija fino u kolo sa njima- sramota. Lako je imati ramena ali treba malo veca muda da se imaju ali to Srbija nema. Vucic tu prica' Srbija nece kamenom" a dok Albanci bacaju ne kamenje vec stjene na Srbiju a Srbija nista kao ovca.

Pravda

09.11.2015. 18:30

Sad se vidi sad se zna ko je prijatelj a ko neprijatelj. Hajdete sada Srbi ponovo u slovenačke i hrvatske trzne centre i radnje pa ih jos malo "pogurajte"..Pozdrav iz Sarajeva

darko

09.11.2015. 19:02

Hvala ti Bože i hvala ti Rusijo(naravno i ostalima) što ste ovom našem napaćenom,izdanom i osramoćenom narodu bar jedan dan ulepšali.Možda je to početak nečeg većeg i boljeg za Srbije što nam od srca želim.

Kapetan Kuka

09.11.2015. 19:13

OСТАВКА ПРЕДСЕДНИКА САНУ је сада логичан и дубокоморалан чин. Наговарао је српски народ да заборави своје културне и црквене светиње, а УНЕСКО је одлучио (како-тако, али је одлучио) да не треба да заборављамо и не треба да се одричемо свог идентитета. Човек је погрешно проценио и тешко се огрешио о свој народ. Треба га замолити да оде.

RacaVračar

10.11.2015. 08:26

@Kapetan Kuka - Апсолутно подржавам , неко ко у јавност изађе са личним мишљењем које је директно супростављено интересу нације , апсолутно нема никакво право на функцију и да представља ту нацију ! Јер он представља САНУ , а не АНУ , оно С на почетку много више обавезује !

-------------> Prokletije

09.11.2015. 19:29

Nek još malo glume državu dok Rusija ne zavlada svetom, a onda pravac preko planina odakle su i došli.

gvatemala

09.11.2015. 20:15

@-------------> Prokletije - ...tacno tako - bice to klasicna bezanija - oslobodoicemo kosovo bze ispalejnog metka...zivela rusija!

Дарак

09.11.2015. 20:15

Шта се дешава од како нема ТАНЈУГ-а ниједна новина нема комлетан списак, или га не објављује... него... Црна Гора против, Македонија такође наши ВЕЛИКИ пријатељи Емирати наравно против... ЕУ: Словенија, Хрватска, Бугарска, Италија, Француска, Немачка, Аустрија, Шведска, Швајцарска, Ирска, Белгија, Норвешка... и нормално Енглези... у такво друштво треба да нас приме? Ако нас не изваде Тринидад и Тобаго, Тунис и Замбија пропали смо! Где си пошо Србине???

Mikiboy

09.11.2015. 20:53

Hvala Rusiji i drugim zemljama na podrsci.Dolaskom Rusije u svetski vrh pocele su i druge zemlje da se "bude".

boban zg

10.11.2015. 04:17

@Mikiboy - da,zaboravih,,iz zahvalnosti idemo srbi na hrvatsko/crnogorsko/grcko more,,pozurite dupelizci..

Petar

09.11.2015. 22:36

Sta radi ta zapadna masinerija na celo sa Amerikom,pa zar Makedonija,CG,Bugarska,zasto Grcka uzdrzana i Rumunija,ali ajde bar su uzdrzane ove dvije,nego ove tri,pravoslavne toboze zemlje,pi prodana g...a.ZIVELA RUSIJA.

ranko75

09.11.2015. 22:37

Taci spremaj se za sud,kada dodje vreme da odgfovaras nece te UNESCO niti ti moze pomoci!

slavko

09.11.2015. 23:05

@ranko75 - hfala do nebesa bogu i ruisiji ni dacic i vucic ni nikolic nisu pomogli nista fala bogu da i jerdan srbin ima u svetu koji se pita

MILENA

10.11.2015. 00:04

Скуп захвалности испред Амбасаде Русије за одбрану српских светиња БЕОГРАД – Сутра, 10.11 у 16 часова.

Dejan S

10.11.2015. 01:47

Iskoristimo pozitivne promjene u svijtu da vratimo kosovo, tj da ga ne priznamo.Prekinimo izdaju briselskim sporazumom.

vetroviti

10.11.2015. 03:04

Sistem glasanja je takav da se samo gleda broj ZA u odnosu na ukupan broj glasalih država (treba da je 67%) tako da svako ko je bio PROTIV ili UZDRŽAN je bio na strani Srbije. UZDRŽANE zemlje su očigledno bile protiv predloga ali nisu htele glasanjem da se suprotstavljaju USA. Jedine prave uzdržane zemlje su one koje uopšte nisu glasale.

Nedim

10.11.2015. 05:52

Ni Hitler nije srusio manastire na Kosovu a Siptari jesu,neki su drndali onaj krst dok ga nisu polomili a manastir zapalili.Neka RTS vise puta taj film prezentuje u razmeni sa svetom pa ce dobiti u svetu pravu sliku.Na Kosovu bi mozda par godina drzali Pravoslavne crkve a onda srusili kao da nikada nisu ni postojale,pa dokazite da su tu bile.Preko 200 Pravoslabnih svetinja je sruseno,pa o cemu mi ti pricamo kakav UNESCO za Kosovo.Neka do 2017 preispitaju svoje ponasanje na kulturnom planu.

RacaVračar

10.11.2015. 08:21

Ako smem da primetim , jedna svetska velesila , koja lupa čvrge svima i zabada slinavi nos u svačiji lonac, nije imala pravo glasa na skupštini !?! Jel to Amerika nije imala da platila članarinu ... doduše Amerika nikom ništa ne plaća , ali ovde ko ne plati nema ni pravo glasa ! To bi trebalo uvesti i u UN i sve druge svetske organizacije !

Ja-Ivan

10.11.2015. 08:45

http://www.vijesti.me/komentari/tema/kosovo-racuna-na-92-glasa-za-prijem-u-unesko-155620?page=3 Ovo je iskreno misljenje nase brace crnogoraca, na njihovu i nasu zalost, juce je u nihovo ime glasao neko drugi, kao i uvek.