Mediji u Srbiji: Enigma i za Svetog Petra

V. N.

12. 10. 2015. u 20:23

Медији у Србији: Eнигма и за Светог Петра
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić o mogućem preuzimanju medijskih kuća. Premijer: Policija tri godine istražuje slučajeve

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade, izjavio je u ponedeljak da ne može ni da potvrdi ni da demantuje vest o tome da je "Adrija medija grupa" preuzela sva prava i potraživanja u "Politici", "Novostima" i "Dnevniku". O slučaju privatizacije tih kuća, kazao je da "policija radi na tom slučaju, a teško je utvrditi šta je istina, s obzirom na malverzacije prethodnog režima".

- To sa "Politikom" i "Novostima" policija radi od 2012, 2013. godine. To kako su muljali ovi iz Demokratske stranke, davali jedni drugima kupujući izbornu podršku, šta su njihovi tajkuni radili i ko je kome plaćao, to ni Sveti Petar ne može da razmrsi. Ja sve detalje znam, a ne znam kako pravnu prirodu toga da vam objasnim - rekao je Vučić u Jagodini.

Prema njegovim rečima, tu ništa nije jasno, čisto, normalno i uobičajeno.

- Policija radi na tome, a šta će iz toga izaći, ja ne znam. Nadam se da će izaći nešto dobro za našu zemlju. Ukoliko je došlo do preuzimanja, novim vlasnicima želim uspeha, ali ja tu vest ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem. Čekam da vidim šta će istraga pokazati - rekao je premijer Vučić. "Adrija medija grupa d.o.o." saopštila je 7. oktobra da je kupila sva prava i potraživanja u "Politika Novine i Magazini d.o.o.", "Politika štamparija d.o.o.", "Politika AD" Beograd, "Dnevnik Vojvodina pres d.o.o." i NID "Novosti" iz Beograda. U saopštenju "Adrija medija grupe", koje je potpisao predsednik kompanije Aleksandar Rodić, navedeno je da su prava i potraživanja u ovim medijima kupljena od nemačkog WAZ-a koji sada posluje pod imenom "Funken medijen grupe".

KLINIČKI CENTAR I NACIONALNI STADION

IZGRADNjA nove zgrade Kliničkog centra u Beogradu, vrednosti 95 miliona evra, počeće na proleće, najavio je premijer Vučić. On je dodao da će do polovine naredne godine sve bolnice biti okrečene, urađeni mokri čvorovi, kupatila, najveći deo soba.

- Pokušavamo i da pronađemo investitora koji bi na drugoj lokaciji uradio mnogo moderniji klinički centar, a da postojeći, koji ima 8.000 zaposlenih, izmestimo - kazao je premijer.

Vučić je kazao da ne daje prednost Nacionalnom stadionu u odnosu na bolnice, ali i da je taj sportski objekat Srbiji potreban, jer bez njega fudbalski klubovi neće moći da učestvuju u evropskim takmičenjima.

(Z. G.)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije