Mrkšićevo telo još u Portugaliji

V.N.

23. 08. 2015. u 08:32

Мркшићево тело још у Португалији
Zbog birokratske procedure posmrtni ostaci preminulog generala Mileta Mrkšića biće prebačeni iz Portugalije u Srbiju tek u utorak ili sredu. Sahrana bez državnih vojnih počasti

Posmrtni ostaci preminulog generala Mileta Mrkšića doći će u Srbiju najverovatnije u utorak ili sredu, kaže za "Novosti" general Miodrag Panić, bliski prijatelj i nekadašnji Mrkšićev zamenik u Gardijskoj brigadi.

Prema njegovim informacijama, problem je pošto su Mrkšića Portugalci u trenutku njegovog smeštanja u zatvor u Lisabonu, posle presude Haškog suda, po automatizmu preveli u svoje državljanstvo. Po birokratskoj proceduri sada treba da ga "ispišu" iz knjiga i tada će predati telo porodici.

General Panić objašnjava da će Mrkšić biti sahranjen bez državnih vojnih počasti, jer je osuđen u Hagu, ali poziva sve kolege da dođu na sahranu i odaju mu počast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Leka

23.08.2015. 09:32

Njemu je mučeniku džaba vojna počast,a i da ga sleduje,trebalo bi je odbiti.Ta ista država nije bila u stanju da vodi računa o njemu i njegovom zdrastvenom stanju,nego su dozvolili da skonča u mukama i kao poslednji.Šta onda reći.Pokoj ti duši generale i hvala ti za sve ono što si učinio za srpski narod.

Dokle

23.08.2015. 11:11

"Bez drzavnih vojnih pocasti jer je osudjen u Hagu"?? Eh, ko ne nauci istoriju, osudjen je da je ponavlja ...

Strahinja

23.08.2015. 19:37

Strasno koliko omalovazavanje nasih generala. Koji bre Hag,to je nas covek,nas general