Država da reši slučajeve nestalih beba

Tanjug

15. 04. 2015. u 15:25

Grupa roditelja iz nekoliko gradova u Srbiji, koji sumnjaju da su im bebe po rođenju ukradene, protestvovali su danas ispred Tužilaštva u Kragujevcu

Држава да реши случајеве несталих беба

KRAGUJEVAC - Grupa roditelja iz nekoliko gradova u Srbiji, koji sumnjaju da su im bebe po rođenju ukradene, protestvovali su danas ispred Tužilaštva u Kragujevcu, tražeći da nadležni državni organi počnu da rešavaju slučajeve nestalih beba.

Na protestu, koji je organizovalo udruženje "Za istinu i pravdu o bebama" čulo se da je u kragujevačkom porodilištu počev od sedamdesetih godina do 2002. godine, kako tvrde, nestalo oko 90 beba.

Roditelji su optužili tužioce za zataškavanje postupaka nestalih beba i zatražili od države prekvalifikaciju krivičnog dela krađe beba u otmicu i kindapovanje.

Kako su naveli krivično delo za krađu beba zastareva, ali ne i za otmicu i kindapovanje.

Protestu u Kragujevcu prisustvovali su roditelji iz Kruševca, Kraljeva, Ccačka, Gornjeg Milanovca, Valjeva i Užica.

:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Један Од Вукова

15.04.2015. 15:52

Како да реше када су многи били умешани сами.

Nada-Pozarevac

15.04.2015. 23:23

@Један Од Вукова - Moja beba je proglasena mrtvom od strane doktora sa instituta za majku i dete ali taj isti doktor je lecio bebu, proglasio je mrtvom, poslo na obdukciju, njegovo ime na sprovodnici lesa, na sprovodnici za prenos mrtvaca. I jos uvek tamo radi a za kontakt nedostupan obzirom da sam iz okoline Pozarevca. Potvrda od gradske kapele BG da nisu uradili sahranu, poziv za vojsku i resenje na pravo za glasanje u godini punoletstva deteta. A deteta nema. Nema tog zakona ni suda sto ce naci resenje i decu

Zoran1

16.04.2015. 01:37

Da se istina otkrije moglo bi se uociti da su neki vrlo mocnu clanovi dedinjskog klana trgovali sa organima. To je najverovatnije uzrok zasto se istina krije po svaku cenu. :(((( Srpski narod je suvise miran i trepi previse a vlada to zna.